Å skape noe

Tema for denne ukens fotoutfordring med Helene er kreativitet. Jeg har på mange måter alltid vært en kreativ sjel, både i tankegang og når det gjelder interesser. Som barn var jeg glad i å tegne og male, gjerne abstrakte motiver. Fargesprakende og kreativt.

Når jeg kom i tenårene fant jeg mye trøst i kreativ skriving. Dikt og noveller, å kunne kamuflere smerten min – gjøre den om til noe vakkert. Jeg har skrevet veldig mange tekster under innleggelser. Jeg skriver ofte de beste tekstene når jeg har det som verst.

img_5518-as-smart-object-1
Nå til dags tegner jeg sjeldent, og jeg maler heller ikke mer. Men jeg ønsker å gjenoppta maling med tiden. Når jeg har roen til det og lyst. Kanskje om fem år, kanskje femten.

Inntil videre maler jeg med lys og skaper fotografier. Fotografering har vært en interesse i mange år! Jeg fikk mitt første kamera når jeg var seks eller syv år gammel vel. Den gang med filmrull, og med tiden digitalt kamera og speilrefleks.

Jeg hadde også en periode hvor jeg drev litt med scrapbooking og lagde kort, men det er ikke lenger noe som gir meg noe særlig glede. Det fyller bare opp skaper og skuffer, scrapbooking-bøker eller kort. Ting som tar unødvendig plass.

img_1909
Kreativiteten endrer seg med tiden. Ettersom årene har gått har kreative interesser forandret seg noe. Fra tegning og maling til fotografering og kreativ skriving. Med innslag av scrapbooking, musikk og keramikk.

Jeg hadde mye glede av keramikkverkstedet jeg fikk muligheten til å benytte når jeg gikk på sykehus-skole på ungdomsskolen under innleggelser. Det er også en ting jeg har et ønske om å drive litt med i framtiden. Kanskje ta et keramikk-kurs?

Kreativiteten kan komme i mange former. Jeg er glad for at jeg har et kreativt hode og hele tiden fortsetter å utvikle meg. Kanskje mikroskopiske endringer, men likevel – endringer.

img_0750-kopi
Det betyr mye å kunne leke med ord og farger. Skape noe! Lage musikk på keyboardet, fange et motiv i fotografier eller beskrive verden med ord. Både den virkelige verden og fantasiens verden. Både vondt og vakkert.

Jeg lar følelsene tale gjennom fotografier og kreative tekster. Det har holdt meg oppe gjennom mange vonde år. Jeg gleder meg til alle de bildene jeg skal ta i året som kommer, alle setningene jeg skal skape.

2 kommentarer om “Å skape noe

  1. Dette var varierte, kreative bevis på at du lever i kreativitet. For meg er det drivkraften til hele livet, det holder rutebussen gående og meg i stand til å plukke opp gode venner på veien og legge igjen en kommentar.

    • Jeg er glad for at kreativiteten kan holde rutebussen gående. At du titter innom hos meg og plukker meg opp i ny og ne. Vi har mange gode turer med rutebussen synes jeg, mange fine samtaler. Og du inspirerer meg stadig, med fotografier og tekster! 🙂

Det er stengt for kommentarer.