Glemte bilder fra høsten

Det er ingen tvil om at høsten er borte og vi nå har vinter. Deilig og forfriskende kald vinter. Men det betyr ikke at minnene forsvinner. Minnene om høsten og månedene vi har passert. Her er noen bilder fra slutten av september.
img_3565-as-smart-object-1
En stilk det en gang var roser på. Kun tornene står igjen.

img_3628-as-smart-object-1
Kunst (?) på en trestamme. Det får meg til å undre over hvem som etterlot seg dette.

img_3598-as-smart-object-1
En vei, en gate – i Stavern. Et flott tre. Det får meg til å tenke på alle de vakre trærne jeg har dokumentert med kameraet opp gjennom årene. Så ulike, unike. Og alle blomstene og plantene. Jeg blir glad av å tenke på hvor mange detaljer av verden jeg har fanget, og likevel er det bare miniatyrisk i forhold til hva som finnes der ute. Det gjør meg eventyrlysten!

img_3642-as-smart-object-1
Rognebær er flott! Jeg har sikkert flere hundre bilder av nettopp det, fra alle årene jeg har fotografert.

img_3653-as-smart-object-1
Trærne stenger for lyset og gjør veien mørk. Selv når himmelen er lys, lukkes man inne blant mørke trær. Høye, ruvende trær. Før man igjen kommer ut i lysningen.

img_3611-as-smart-object-1
Epler er både gode å spise og fine å fotografere. Dekorative. Fargerike, da det finnes så mange nyanser. Grønne, gule, røde. Flerfargede. Brune og råtne. Ja, selv sistnevnte kan være flott å fange med kameraet. Når jeg skal spise liker jeg best grønne epler. De er litt mer syrlig enn de røde synes jeg.

Nå fikk jeg lyst på eplekake! Kanskje jeg får lage det en dag og poste oppskrift. Bakte epler er også veldig godt. Eller eplemos. Jeg lovet meg selv å lage eplepai i løpet av året, og det lagde jeg for noen uker tilbake. Den ble vellykket, og jeg vil gjerne lage flere varianter.

img_3677-as-smart-object-1
Et slitt skilt om båndtvang. Dekorativt der det står langs veien. Jeg har alltid Mira i bånd når vi er ute. Uansett hvor veloppdragen en hund hadde vært, ville jeg nok aldri vært komfortabel med å ha den gående fritt. Det er så mye som kan skje. Folk som er redd hunder, en distraksjon som får hunden til å løpe (for eksempel en katt, Mira hadde aldri i verden stått i ro).

Ikke minst at jeg er redd hun skulle komme til skade. Hun passer seg nok ikke for biler, og jeg kunne aldri tilgitt meg selv om det skjedde henne noe, fordi jeg var uforsiktig og dum. For all del, er du virkelig trygg på hunden din og vil ha den løs når det ikke er båndtvang, er det selvsagt greit. Men ikke kom gråtende og forvent sympati fra meg om den blir påkjørt. Da er det antageligvis din feil.

Jeg bryr meg mer om dyrene enn eierne for å si det sånn. Dyr er vakre og uskyldige. Mennesker er som oftest ikke det. Kanskje vakre, men du finner noe fælt ved et hvert menneske, om du ser ordentlig etter.
img_3681-as-smart-object-1
Jeg går videre langs gjerdet, følger stien. Kanskje krysses våre veier et sted.

En kommentar om “Glemte bilder fra høsten

  1. Fine høst bilder og hadde vært fint med oppskrift på eplekake ja. Håper du får en fin desembermåned 🙂

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s