Veganske søtsaker og snacks

Hva spiser man som veganer om man ønsker noe søtt, noe salt, snacks? Går det kun i gulrøtter og kaninfôr? Nei, selvsagt ikke! Som veganer kan du fint spise like mye godteri om du ønsker det, det gjelder bare å finne alternativer. Så jeg tenkte å nevne noen av mine favoritter.
2kglovehearts_3_a
Love hearts er veganske! Både de små og større ruller. Det samme er lolly-kjærlighetene på pinne fra samme merke. Begge er lett tilgjengelige i matbutikker. De er også markert med suitable for vegans, så det er lett å vite. Tror det også er flere andre ting fra samme merke som er veganske, love hearts er i hvert fall en stor favoritt!
vingummi
Jeg har alltid vært glad i vingummi, og det finnes en god del gode veganske erstatninger uten gelatin. Colaflaskene fra Goody good stuff er jeg veldig glad i og det finnes også flere gode fra samme merke. Gummibjørnene fra Økovital kan også anbefales.

Jeg kjøper disse på Veganermat, men i hvert fall Goody good stuff kan du finne i flere større matbutikker. Økovital kan det være en idé å se etter på helsekostbutikker.
julekalender
Jeg er glad i sjokolade, og man trenger på ingen måte å ofre det selv om man blir veganer. Alternativene er mange. Hva med en vegansk julekalender i år? Veganermat selger både en variant med soyasjokolade (enten vanlig eller hvit) og en med rissjokolade.

hval-og-sjokoladeknapper
Sjokoladeknapper har blitt en favoritt. Disse får du i både lys og mørk sjokolade. Kan brukes til baking, som topping på kake eller bare spises som de er. Mørk hvalsjokolade er også vegansk! Jeg har kjøpt på Veganermat, da jeg ofte bestiller på nett – men denne regner jeg med du kan finne mange steder.

vantastic-foods-og-ichoc
Samme merke som lager sjokoladeknappene, Vantastic foods – lager også andre sjokolader. Slik som denne hvite over. Du får den i hvit, hvit med kirsebær, banan, mørk sjokolade og flere. Jeg har prøvd ut flere av disse, og de er himmelske!

En annen sjokolade jeg har blitt glad i den siste tide er Ichoc. Spesielt den med appelsinsmak, men de har også med andre smaker.
vego
Vego sjokolade er god og minner om en slags melkesjokolade. Den er med hasselnøtter og finnes i både stort og lite format (65 og 150 grams). Jeg pleier å kjøpe den fra Veganermat, men de har den også på nettbutikken Veganlife og flere helseskostbutikker. Blant annet Sunkost Gunerius i Oslo tar inn denne, og sikkert flere andre steder også.

oreo-og-gullvafler
Hvis du er glad i kjeks finnes det også flere veganske kjeks. Jeg spiser ikke så ofte kjeks, men kan jo informere om at både Oreo og de typiske norske gullvaflene er veganske!

start-og-ritz-kjeks
Hvis vi går over fra søtt til salt, er det mange muligheter der ute for snacks. Må også avslutte kjekskategorien med å nevne at Start kjeks og Ritz er veganske, men det er ganske innlysende egentlig – tørre kjeks som ikke er tilsatt så mye rart. Men det er absolutt noe jeg spiser mye av i perioder, med pålegg på.

potetgull
Det er mye potetgull som er vegansk, men mine favoritter må nok bli Sørlandschips med paprika & snill chili, Kims Delivio og Pringles paprika (som har vegan-merking bak til og med!).

For de som ikke kjenner til «fellene» med potetgull, må man være litt obs på aroma. Denne kan både bestå av kjøtt/animalsk eller vegansk. Se også opp for mysepulver og kjøttekstrakt.

Generelt for å finne vegansk godteri anbefaler jeg å sjekke produsentenes sider, eventuelt sende mail for å få klarhet i det eller sjekke en av de mange veganske gruppe på Facebook. Er du heldig er det noen som har sjekket det før deg og har kopi av svaret de fikk fra produsenten.
img_6212-as-smart-object-1
Det trenger ikke være vanskelig å finne vegansk godteri. Med veganske nettbutikker gjør det jo saken lettere. Jeg anbefaler disse tre for å kjøpe godteri (og andre gode ting):
www.veganermat.no
www.veganlife.no
www.iherb.com
(NB: utenlandsk side! God merking av veganske produkter, vær obs på toll).

Bare spør om du ønsker tips til noe vegansk, enten det er godteri, mat eller andre produkter man trenger i hverdagen.

2 kommentarer om “Veganske søtsaker og snacks

  1. Mye godt her ja, som jeg har spist uten å være veganer. Jeg hadde ingen anelse om at dette var veganske ting, men det er jo bra da 🙂

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s