Å ta farvel med bøker

Når jeg for flere uker tilbake begynte å søke opp videoer om minimalisme for inspirasjon og startet min reise mot et mer minimalistisk liv – kom jeg over det første vanskelige temaet; bøker.

Jeg så på en video der en dame sa at hvis du hadde hatt bøker i bokhylla over lang tid og enda ikke hadde lest de – ville du antageligvis ikke gjøre det. Det både irriterte og provoserte, men jeg innså etter hvert at det faktisk også for meg var litt sannhet i det. Det skal sies at jeg elsker bøker, og har flere jeg enda ikke har lest, men vet jeg vil få glede av.

Minimalisme er ikke én fasit, eller én løsning. Men jeg får som regel noe ut av alle videoer eller artikler jeg kommer over. Noe som jeg tar til meg. Noe umiddelbart, andre ting må jeg fordøye litt.

img_5138
Før var jeg veldig innstilt på å aldri kvitte meg med bøker. Jeg var også en slags anti-quiter. Det er nok ikke et ord, men det som beskriver best hvordan jeg var. Jeg var VELDIG imot å avbryte ting. Det føltes feil og gjorde meg sint og stresset. Hadde jeg begynt på en film, tv-serie, bokserie eller en frittstående roman – SKULLE den fullføres.

Sannheten er dessverre at det er ganske meningsløst. Har du lest 200 av 500 sider og misliker boka, er det tvilsomt at du kommer til å ende opp med å elske den etter du har lest den ferdig. Har du sett de første to sesongene og ikke liker serien kjempe godt, hvorfor fortsette?

img_5086
Det tok meg lang tid å komme hit. Jeg følte det nesten som et svik mot meg selv og boka/serien om jeg avsluttet. Det er endret nå. Og jeg trenger dermed ikke holde fast ved hundrevis av bøker. Noen jeg har lest og vet jeg ikke vil lese igjen, andre jeg ikke har begynt på og ikke liker tanken på lenger. Ikke minst flere titalls bøker midt i serier, som betyr flere innkjøp for å lese de.

Jeg kommer alltid til å være glad i å lese, og det er okei å ta farvel med bøker som har gitt deg det de kan. De er utbrukte og ferdig slukt.

img_3866
Noen bøker kan jeg lese mange, mange ganger. Og de fortsetter å gi meg noe gang på gang.

Det kan like gjerne være selvutviklingsbøker, som romaner eller biografier. Både totalt virkelighetsfjerne eller noe jeg kan identifisere meg med.

Slike bøker vil jeg ikke kvitte meg med. Men noen bøker vokser man fra. Da tenker jeg ikke nødvendigvis på alder, men hvor du er i livet. Din egen utvikling.

Og det er greit å ta farvel med ting du er ferdig med.

5 kommentarer om “Å ta farvel med bøker

  1. Tilbaketråkk: Bøker i fokus | Livetsrose ~

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s