Når våre veier krysses

Jeg hadde ikke snakket med deg på lenge. Det var nærmere halvannet år siden våre veier hadde krysset hverandre. Det føltes godt å snakke med en som forsto. Selv om det bare var et lite øyeblikk, kanskje et kvarter – var det gull verdt. Du er en av de menneskene som ikke forandrer seg med årenes løp. Du utvikler deg sikkert som menneske, og du er en sånn som man hele tiden kan oppdage nye sider av. Nye historier, nye nyanser. Og det er vakkert.

Likevel er du stødig, værfast – en som ikke endres stort over årene. Når man snakker med mennesker som er så unike som deg, interessante – er det som om verden står stille.

img_5840
Måneder blir fort til år før man krysser de samme veiene igjen. Men det gjør ikke noe. For alt blir værende som den gang. Praten går like lett. Kanskje deler jeg en bit til av personligheten min med deg. Sier noe som betyr noe.

Denne gangen sa jeg ord jeg tror satte spor. Kanskje ga deg en liten del av min styrke. Jeg sa du var modig som hadde åpnet deg litt mer, at du ikke skulle skamme deg over problemer du hadde.

Jeg så du lyttet. Virkelig lyttet.

img_7203-paint
Du har fulgt meg gjennom mange år, siden tidlig barndom. Du kjenner en del av min historie, både gjennom meg selv og andre. Jeg har lært mer og mer om din.

Jeg ser at du forstår, og du vet at jeg skjønner hva du snakker om. Det er ikke teit, er ikke galt – du forteller bare om hvordan det er å være menneske.

Du er ikke svak, du er sterk – som tør å føle på følelsene dine. Gå dypere inn i egen historie, og ta et oppgjør med fortiden. Det er viktig, det er nødvendig – og jeg tror kanskje jeg ga deg et ekstra dytt i riktig retning.

Og du? Du ga dagen min mening. Tegnet et smil på ansiktet mitt og fikk meg til å tenke.

2 kommentarer om “Når våre veier krysses

Legg igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s