Vinterlyset

Det har blitt desember og den siste måneden i året. Det er snart jul, og forhåpentligvis en hvit jul. Jeg synes snøen er vakker, ikke minst lyset på vinterstid. Kulde er temaet i denne ukens fotoutfordring med Helene.

Kulde og snø er fint, bare jeg slipper glatte veier, da er jeg som bambi på isen.
img_0001
Fra en vintertur for fire år tilbake. Jeg har ikke tatt så mye bilder i vinter, men da er det fint med arkivbilder man ikke har delt på bloggen enda. Se på det vakre lyset, magien som titter fram bak trærne. Solen som hilser på og fremdeles går mot mørkere tider, før vi snart snur igjen.

Når jeg kikker på snøen viser den meg et stort snøskred med gamle minner. Haugevis, flere meter høyt med minner. Gjemt bort under snøen, til våren kommer og de smelter bort. Litt etter litt.
img_9979
La meg være som snøflak på et høyt tre. Hjelpesløse mot vinden og kuldens nådeløse kraft. Likevel vakre, skjøre, verdifulle. Hver snøkrystall er unik, litt annerledes fra de andre. Selv med visse likhetstrekk i oppbygning og struktur – er de alle ulike. Noe helt spesielt!

Du er noe helt spesielt, aldri glem det. Du er unik og burde ikke la noen få forandre deg, forme deg slik de vil. Dette er ditt liv, og bare du vet hva virkelig lykke for deg er.
img_7241
En lykt i vintermørket. Fotografert en vinter for fem år siden, like ved her jeg bor. Den gang bodde jeg ikke her, men jeg vandret i de samme trakter. På is og i mørket, gråtende eller smilende. I et forsøk på å holde ut, holde fast – ved det som betyr noe.

Noen ganger var isen blank og klar, den tålte mine endeløse vandringer. Andre ganger kom snøskred eller oppsprukken is. Jeg falt.

3 kommentarer om “Vinterlyset

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s