Fem ting som får meg til å le

I bloggutfordringen jeg startet høsten 2015 som ikke går på tid har jeg tidligere skrevet innlegg med fakta om meg selv og om noe jeg hadde kjempelyst på akkurat nå. Neste tema i utfordringen er fem ting som får deg til å le. 

Først vil jeg si at uttrykket en god latter forlenger livet både er noe jeg liker og hater. Jeg liker når jeg virkelig kan le av ting, men jeg trenger ikke mye humor, og i hvert fall ikke falsk forventet latter av dine dårlige vitser. Er jeg skikkelig treg og kjedelig? Det var jo bare en spøk!

Det er flott om du synes det du fortalte var hysterisk morsomt. Det handler ikke om at jeg ikke forstår vitsen og går ikke på deg personlig. Men om vi så hadde vært en stor gruppe og alle lo, hadde du ikke fått latteren min kun fordi det var sosialt forventet. Er du morsom ler jeg høyt. Men ikke ta det som en fornærmelse eller se på meg som sur og gretten fordi jeg ikke ler. Du kan ikke forvente latteren min.

tannfeen-grotesk-versjon
Så ler jeg ikke av noe? Er verden min grå, trist og dyster? Blodig alvor? Nei, men du må lære deg å ikke forlange hva jeg skal føle. Selvfølgelig er latter positivt, men det er også andre følelser som glede og lykke. Jeg har ikke behov for å gå rundt å smile og le hele tiden. Kanskje jeg er alvorlig. For meg handler det heller om å være seriøs. Jeg har alltid mislikt mennesker som fniser og skal tulle bort alt mulig.

Aldri forvent latteren eller gleden min. Den er min! Ikke noe du kan styre. Forvent heller ikke mine tårer, min sorg eller mitt savn. Følelser er ytterst personlig. Selv om jeg gjerne deler følelsene og tankene mine med deg, er det ikke sikkert mine reaksjoner er slik du ønsker eller så for deg.

img_2430
Over til utfordringen er det selvsagt ting som får meg til å le! Jeg koser meg når jeg finner en komedie som får meg til å le så tårene spretter. Det er ingen fasit på hvilken type humor som får meg til å le, det kan være alt fra barnslige ting, til absurd og grov humor.

Fortell meg en grov grisevits og det er stor sannsynlighet for at latteren sitter løst. Som voksen er det selvsagt akseptert å le av det, men det var faktisk en utfordring når jeg i (altfor) ung alder fant slike vitser morsomme. Man skulle ikke forstå hva de voksne rundt en snakket om.

Noen ganger må jeg le av Mira. Når hun bjeffer og blir så gira at hun henger i sokkene mine og fillerister dem, eller båndet på tur. Hun er litt underbitt, noe man vanligvis ikke legger så mye merke til. Hun er uansett mitt vakre pelsbarn. Men når hun er en ordentlig ramp og holder på, er det ofte litt mer synlig med tennene som stikker ut. Da må jeg le, selv om hun bare er skjønn og herlig! Hun ser bare ekstra rampete ut.

img_2806
En annen ting jeg kan le av så jeg nesten tisser på meg er videoer av folk som slår seg og opplever uhell. Ikke alvorlig selvsagt, men slike videoer som sirkulerer rundt. Folk som bommer på stolen, når de skal gjøre triks eller lignende. Underholdning på andres bekostning, men jeg ler!

Den siste tingen jeg vil dra frem er galgenhumor. Mørk humor som du kanskje ikke kan forstå, fordi du ikke er meg. Galgenhumor er nok det jeg anser som mest personlig når det gjelder humor. Etter mange år med innleggelser i fortiden har spesielt jeg og min mor ledd av mye absurd. Kanskje fælt og ufølsomt i andres øyne, men for meg har det vært avgjørende for å holde motet oppe. La meg få spøke med egne problemer og le av vår interne humor. Takk, mamma! Lyspæreavtalen glemmer jeg aldri.

9 kommentarer om “Fem ting som får meg til å le

  1. Galgenhumor er SÅ viktig! Jeg elsker galgenhumor. I en psykologtime en gang sa psykologen «Tenk positivit på det!», og før han rakk å si mer, trodde jeg han skulle komme med den der «se positivt på livet så blir det så mye bedre»-greia man alltid får høre. Meeeen, så fortsetter han: «Du kan bli krisereporter i Syria! Du er jo ikke redd for å dø!» Jeg var suicidal og deprimert, men jeg lo. På ordentlig. 🙂

    • Hehe, herlig! 😄 Jeg har hatt flere interne greier når jeg har vært innlagt, både med personal som kjente meg godt og ikke minst mamma. Jeg føler det kan være ganske avgjørende, og gjøre vonde tider litt mindre vonde.

  2. Tilbaketråkk: Bloggutfordring | Livetsrose ~

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s