Lykkeprosjekt

Jeg har tenkt til å prøve meg på et lite prosjekt i året som kommer. Jeg vet at det alltid vil være både gode og vonde dager, og at svingningene i humøret og sinnsstemningen min vil være mer ekstreme enn det som er vanlig. Likevel, jeg er opptatt av å gjøre det beste ut av situasjonen.

Jeg forventer ikke å bli helt kvitt depresjoner eller «frisk» fra de ekstreme bølgedalene, at det svinger litt mer for meg enn for deg. Det er ikke noe jeg jobber mot heller.

Derimot kan jeg gjøre en ekstra innsats for å få flere gode dager.
img_1487
Jeg har tenkt ut en ganske enkel metode, og vil kalle det for mitt lille lykkeprosjekt. Ikke for å oppnå fullstendig lykke og rosenrøde dager, men for å øke gjennomsnittet av de som er gode.

Helt enkelt skal jeg oppsummere hver dag med en karakter fra 1-10. Jeg har laget en skala der hvert tall har et ord, for hvor bra dagen har vært. Jeg skal gi meg selv ærlige tall, og hver måned oppsummerer jeg hva gjennomsnittet ble. Kanskje deler jeg noe på bloggen også.

Nettopp fordi jeg vet jeg har mange vonde dager, men også mange fine, verdifulle og uforglemmelige dager.

img_1637
Hvis tallet etter en måned er ganske lavt (under en grense jeg setter), skal jeg gå aktivt inn for å gjøre neste måned bedre. Jeg kan ikke trylle bort psykisk smerte, men jeg kan gjøre dagene mest mulig meningsfylte med ting som betyr noe for meg.

Målet mitt er å øke gjennomsnittet, ikke å få kun gode dager. Det er ikke realistisk. Men for meg som finner litt ro og logikk i tall, kan dette være en god måte for å rett og slett ha oversikt over hvordan jeg faktisk har det over tid.

img_1494
Følelser og opplevelser kan selvsagt ikke måles i tall, men vi velger jo selv hvordan vi kategoriserer og klassifiserer verden rundt oss. Noe er fastsatt, andre ting er opp til oss å måle opp og ned i mente etter eget ønske.

Jeg tror dette prosjektet vil gi meg mer motivasjon til å gjøre dagene bedre. Jobbe for det!
Et lite steg i riktig retning mot en litt bedre hverdag.

9 kommentarer om “Lykkeprosjekt

  1. Det var et fint prosjekt. For 12 år siden da jeg var innlagt på dps, hadde vi en skala fra 1-10 på hvordan jeg hadde det, fordi det var lettere for meg enn å sette ord på hvordan jeg følte meg. *Lykke* til!

    • Takk, jeg tror det kan være nyttig 😉 Mens jeg bodde hjemme (var vel omkring 14/15) skrev jeg og mamma noe vi kalte for positiv dagbok over en tid. Da skrev vi ned 5 positive ting om dagen, hver kveld. Og jeg ga dagen karakter, og etter hvert endte opp med å skrive 5 negative ting om dagen på baksiden av arket også. Men det var nyttig. Nå tenker jeg jo å ikke bare notere det ned, men bruke skalaen for å ta grep. Blir det for mange dårlige dager som trekker gjennomsnittet ned enkelte måneder, må jeg også iverksette endringer. Derfor vil jeg gå utfra gjennomsnittet, siden det sier litt mer om måneden i sin helhet. Dette året har lært meg mye, og jeg tror 2017 blir et bedre år (ikke at dette har vært spesielt dårlig egentlig, sammenlignet med årene før).

      Jeg har lite problemer med å sette ord på hvordan jeg føler meg, men samtidig vet jeg at det ofte kan føles mye verre hvis jeg skriver det «i øyeblikket», og det kan bli vanskelig å se hvordan jeg egentlig hadde det – før jeg får det litt på avstand. Da er det fint med både tall og ord. Jeg finner litt mer ro i tall, litt mer logikk.

  2. Tilbaketråkk: Ventetiden | Livetsrose ~
  3. Tilbaketråkk: Januargleder | Livetsrose ~
  4. Tilbaketråkk: Matprosjekter | Livetsrose ~
  5. Tilbaketråkk: På gjensyn | Livetsrose ~

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s