Trygg i din favn

Trygghet er temaet i denne ukens fotoutfordring med Helene. Et vanskelig tema synes jeg. Nettopp fordi trygghet er noe jeg tenker svært lite på. For all del, jeg mener ikke at jeg er uforsiktig her i livet, heller det faktum at jeg ikke kan nevne noe som gjør meg spesielt utrygg. Hvordan definere trygghet når du ikke kan sette fingeren på noe som får deg til å føle
deg utrygg?

img_8582-as-smart-object-1
Jeg tenkte det var passende med bilder av mine foreldre til temaet, siden det er de som har gitt meg trygghet i barndommen. Alltid vært der, uansett hva. Oppdratt meg til å bli en selvstendig person som er sikker på seg selv. Nettopp dét må vel være min trygghet. At jeg er trygg på meg selv.

Jeg bor i et trygt land, et trygt nabolag og føler meg trygg alene. Jeg føler meg trygg i mørket og sterk nok både fysisk og psykisk til å takle det som måtte komme. Jeg har en økonomisk trygghet, med tanke på fast inntekt i form av uføretrygd. Jeg eier også min egen bolig. Jeg føler meg priviligert, for det er så mange som ikke har denne tryggheten. Hverken med tanke på økonomi, bolig eller fravær av frykt.
img_6911
Til tross for alle problemene jeg har hatt opp gjennom årene har jeg aldri vært utrygg eller redd. Selv ikke i enkeltsituasjoner som jeg kanskje burde vært en smule utrygg.

Noen ville muligens sett på meg som naiv, og sett på styrken min som feilaktig. Men vit at tro kan flytte fjell sier jeg bare. Nei, jeg er ikke troende. Det er ikke det det handler om. Men jeg vet at tilstrekkelig vilje (eller sinne) kan gjøre meg sterk nok til å tåle det aller meste!

img_6898
Jeg ser på det som en god innstilling! Jeg er ikke blendet av egen styrke eller trygghet. Vær du sikker. Heller tvert imot. Jeg overanalyserer de fleste situasjon. Dine ord og handlinger. Tenker konsekvenser og som regel et par steg lenger enn det som er nødvendig. Jeg gjør det «bare i tilfelle». Å ta sorger på forskudd kan faktisk være avgjørende i enkelte situasjoner føler jeg. Jeg har allerede vært gjennom det vonde. Det handler ikke om pessimisme fra min side, heller en «føre var»-holdning.

Med ønske om en god helg videre! Tenk nå er det bare en uke igjen til julaften. 

3 kommentarer om “Trygg i din favn

  1. Uvisshet gjør meg utrygg. Det er det beste svaret jeg har på hva trygghet er – trygghet er å vite hva alle mennesker tenker, mener og kommer til å gjøre. Det er selvsagt umulig og jeg er redd. Da søker jeg trygge hender eller en klem jeg kanskje ikke er i stand til å ta imot. For jeg sa jo det; jeg er redd.

    • Det kan jeg forstå, at forutsigbarheten er det som kan gi deg mest mulig trygghet. Hvis noe er uforutsigbart blir jeg ikke utrygg per i dag, men jeg kan bli stresset, sint eller straffe de som gjør meg opprørt da (hvis det er noe viktig). Likevel heldigvis ikke en følelse av å være utrygg.

      Jeg håper 2017 blir et mest mulig trygt og fint år for deg, så fint det kan bli. At du finne trygge hender og faste rammer. Forutsigbarhet.
      Glad i deg, jeg rekker ut hånden – og lar deg holde fast så lenge du vil ❤

  2. Tilbaketråkk: Maskefall | Livetsrose ~

Det er stengt for kommentarer.