Arv og minner

De døde skaper minnene
vi bærer preg av i dag

Våre forfedre skaper
forutsetningene
for vårt liv

Jeg er et avvik
følger ikke opp arven
– jeg går min egen vei

img_7434
Dikt fra tidligere i år. Tanker om å aldri skulle føre mine gener videre. Det må bli sånn. Det blir ingen gjenværende etter meg. Noen ganger blir jeg sittende å tenke på om det kommer noen i begravelsen min, når jeg er gammel. Hvem skal rydde opp i tingene etter meg? For jeg har ingen søsken, kommer aldri til å få barn, og mine foreldre vil jo være borte innen den tid – hvis jeg dør som gammel i hvert fall.

Kommer jeg til å være en einstøing slik som nå? Antageligvis enda mer, når årene går. Jeg blir ikke trist av å tenke på at jeg kanskje dør med svært få relasjoner. Men det er noe merkelig over det hele. Tanken på at når jeg går bort, er det ingenting igjen. Ikke noe som blir ført videre. Kanskje ordene mine blir husket. Hvem vet.

Legg igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s