Det motsatte kjønn

Det fjerde temaet i bloggutfordringen jeg bega meg ut på i fjor høst er ti ting som er superfint hos det motsatte kjønn. I stedet for å irritere meg over ordlyden og at og at jeg ikke endret noen av punktene i utfordringen før jeg startet, skal jeg forsøke å dele noen tanker rundt temaet.

Aller først må jeg si at det er vanskelig å finne ti ting som utmerker seg spesielt hos det motsatte kjønn. Det jeg synes er fint hos andre mennesker, gjelder som regel begge kjønn. Ikke minst fordi jeg er singel og det er helt utenkelig å innlede et forhold til noen, i hvert fall på veldig lenge.

Men hva er fint med menn? Jeg lister opp tre punkter som menn utmerker seg på. Og det handler hverken om skjeggstubber eller utseende på noe vis.

img_0991
1. Unngår dramatikk. Gjennomsnittsmannen slik jeg ser det, unngår i større grad drama enn kvinner. Flertallet går mindre «rundt grøten». Mens kvinner både i ung og voksen alder oftere bedriver sladder, baksnakking, og er mer manipulerende – ser jeg rett og slett på menn som mer åpne og rett fram. Ærlige om du vil. Uten tvil er det også haugevis med menn som er både slu og manipulerende, men jeg tror gjennomsnittet unngår dramatikk om de kan. Konflikter oppstår selvsagt uansett.

2. Variasjon i stemmeleie. Jeg finner det fascinerende hvort ulike stemmer menn kan ha. Dype og mørke, eller lyse og lette. Jeg føler stemmen sier mye om et menneske. Selv om vi ikke velger stemmen vår, føler jeg likevel det kan gjenspeile personligheten på et vis. En trygg mannestemme, eller inspirerende vise ord fra en dyp røst? Jeg liker at menn har større variasjoner i dybden på stemmen sin.

img_5905-as-smart-object-1
3. Ærlighet og forståelse
Som jeg nevnte i det første punktet føler jeg menn generelt er mer ærlige og rett fram. Derfor finner jeg også menn enklere å omgås. Enten det gjelder venner, bekjente eller autoritetspersoner – føler jeg det er lettere. I barneskoleårene var mine nærmeste venner gutter. Per i dag har jeg ikke spesielt mange nære venner, men han som står ved min side som en venn i alle år er Simon. En jevnaldrende, noe som også er svært sjeldent for meg, at vennskap med jevnaldrende ikke går i stykker med tiden. Jeg tror det rett og slett er lettere for meg å forholde meg til det motsatte kjønn. Jeg tror det handler om en annen type forståelse, kanskje fordi menn og kvinner tross alt tenker litt ulikt. Hva denne forskjellen er vet jeg ikke, jeg bare vet at den er tilstede.

Hva liker du best med det motsatte kjønn?

En kommentar om “Det motsatte kjønn

  1. Tilbaketråkk: Bloggutfordring | Livetsrose ~

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s