Som et hus ute ved havet

Jeg ser på kroppen min som kun et skall, en bolig – som skal romme personligheten min, sjela mi og hjertet mitt. Den jeg er, på godt og vondt. Jeg er ikke spesielt opptatt av hvordan denne boligen ser ut på utsiden. Med tiden vil veggene bli slitte. De vil bli tørre og se ut til å trenge maling. De vil blekne, og det er også helt greit! Det kalles aldring og kommer først fram i form av små rynker og grå hår. Det er ikke noe å frykte. Jeg er den jeg er, og blir formet av tidens tann.

For meg er det viktigste at boligen, min kropp – fungerer som den skal. Det er akkurat som et hus. Slik som huset trenger vi næring. Ikke i form av olje på tørre planker, men mat. Slik som huset må det holdes ved like. Jevnlig vedlikehold er viktig. Mitt hjertes bolig trenger næring, vedlikehold og kanskje litt omsorg.

IMG_6822
Akkurat slik som noen av husene er spredd utover eller andre er i tettbygde boligstrøk, er vi mennesker. Noen boliger står tett i tett i en liten by. Andre er kanskje del av et rekkehus eller en boligblokk. Noen hus er ute på landet, fri fra motorveiens støy, fra byens mas og kjas. Noen er ute ved havet, der bølgene siver inn og etterlater en kraftfull, men likevel rolig atmosfære.

Jeg er som et hus ute ved havet. Jeg trenger avstand. Trenger å kunne distansere meg fra mennesker. Trenger å kunne pleie meg og min bolig, i fred og ro. Likevel bor jeg fysisk nært mange andre mennesker. Jeg bor alene, men det er leiligheter på alle kanter. Heldigvis er alle i borettslaget her eldre enn meg, de fleste godt oppi årene. Jeg slipper nabobråk i helger. Ikke festing, ikke mas, musikk eller støy. Det er stille her, heldigvis.

IMG_6823
Jeg finner ro i livet. Litt mer for hver dag. Etter som jeg gradvis finner ting jeg tar bort eller legger til i livets store regnestykke. Jeg lærer så lenge jeg lever.

2 kommentarer om “Som et hus ute ved havet

Det er stengt for kommentarer.