Kvelden før kvelden

I dag er det kvelden før kvelden, lille julaften. Førjulstiden og desember har gått så raskt i år, at jeg har knapt rukket å få en ordentlig julefølelse. Men her om dagen ble jeg sittende å bla i gamle bilder fra andre julefeiringer. Jeg kom over to portretter av meg selv, fra julen for 7 år siden. Tenk på det, hvor raskt tiden flyr! Her var jeg altså 14 år gammel. Det var en tung og vond jul, men jeg synes i hvert fall det er artig å se tilbake på bildene.
jul
Du ser kanskje bare ei ung jente med nisselue, med en artig juleramme rundt. Jeg ser meg selv inn i øynene, og ser at noe ikke er som det skal. Jeg ser det på blikket. Jeg var innlagt en uke i desember det året husker jeg. Før jeg i januar, under en måned etter bildet er tatt – ble innlagt over lenger tid. Ting var overhodet ikke bra, ikke stabilt, og jeg ser det så ufattelig godt på det halvveis påklistrede smilet jeg forsøkte meg på.

Deler av et dagboknotat fra julaften 2009:
Dagen i dag blir nok ikke noen ordentlig julaften. Ingenting vil bli det samme igjen for meg. Jeg vet selv nå at jeg er inne i en dyp depresjon. Det er bare det at jeg er for faen altfor god til å skjule det. Det er ikke vits i at andre skal få vite det, og lide fordi jeg lider. 

meg-i-speilet-beskjaert
Jeg føler meg velsignet når jeg med sikkerhet kan si at jeg i morgen, nøyaktig syv år senere – har det så ufattelig mye bedre! Livet føles godt, virkelig godt. Og bildene, ordene, minnene – er som om de tilhører et annet liv, en helt annen tid. Hva vil jeg fram til med halvgode portretter av en 14-årig Marthe og et dagboknotat? At ting blir bedre. At du ikke må gi opp håpet, aldri slutte å kjempe. Vær sterk. Det ER verdt kampen.

Ønsker dere alle en riktig god jul! Jeg skal tilbringe julen for det meste alene, slik jeg ønsker. Bare meg og Mira. Men jeg skal vel opp til mine foreldre en liten tur i morgen etter jeg har spist julemiddag.

2 kommentarer om “Kvelden før kvelden

  1. Artig å se bilder av deg! Du har ikke forandret deg stort i løpet av årene, hehe 😉 Fine bilder, ønsker deg en riktig god jul.

    • Begge bildene er fra samme dag i 2009 altså, hvis du trodde det ene var nytt. Men det stemmer at jeg ikke har forandret meg stort utseendemessig siden den gang 🙂 Utvendig er jeg så si den sammen, selv om jeg er en helt annen innvendig. Bare håret blir like langt igjen (eller helst mye lenger), blir jeg fornøyd.

      Ønsker deg også en flott jul!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s