Offline-onsdag

Dette er den siste onsdagen det vil komme et blogginnlegg fra meg. Nei, ingen fare! Jeg skal hverken legge ned bloggen eller kutte nett-tilgangen. Noe jeg derimot skal gjøre, er å være offline hver onsdag fra nyåret. Med andre ord: i 2017 kommer jeg ikke lenger til å blogge daglig.

Det er et lite prøveprosjekt overfor meg selv, som jeg vil prøve ut gjennom hele året som kommer. En av de mange ideene jeg har kommet opp med på veien mot et minimalistisk liv. For det handler ikke bare om rydding, gjenstander eller innkjøp. Faktisk kan du minimere livet ditt på alle tenkelige måter. Og det handler ikke om hva du velger bort, men hva du i stedet fokuserer på. Hva som er viktig for deg.

Så hva er viktig for meg?

img_2252
Det jeg synes er viktig akkurat nå er å kutte ned på nettvaner og sosiale medier, som nevnt tidligere i desember. Jeg har droppet Facebook, men kommer selvsagt til å fortsette med bloggen. Men jeg ser verdien av en «fridag» fra nett. Dette gjelder ikke bare bloggen, men all nettaktivitet.

Det eneste jeg vil tillate meg selv på onsdager er hvis jeg har behov for å sjekke nettbank, eventuelt bussbilletter eller annen informasjon som ikke kan vente. Det vil da foregå fra mobilen, mens iMacen og iPad vil være slått av. Jeg skrur HELT av. Ikke bare fri fra nett, men rett og slett fra elektronikk.

Etter som årene har gått har jeg blitt mer og mer avhengig og nesten besatt av nett-tilgang. Tilgjengeligheten, unødvendig tidsfordriv og øyeblikk som kunne vært brukt på noe annet. Jeg trenger å løsrive meg!

IMG_7753
Julefeiringen er forbi, og det er på tide å pakke bort jula. På lørdag avslutter vi det gamle året og starter et nytt på en fredfull søndag. Dette året har tatt meg med storm, og jeg kan ikke få sagt for ofte hvor takknemlig jeg er! Livet er godt og året har gitt meg verdifulle endringer i livet. Jeg har utviklet meg mye mer enn det jeg noensinne kunne drømt om eller forventet.

Nå skal jeg bruke dagen på å redigere litt bilder, vaske og rydde hjemme, og kanskje kvitte meg med enda litt flere ting på tampen av året. Rydde bort jula for denne gang og gjøre klart for et nytt år. Klarne tankene og ta imot det nye året med åpne armer.

2 kommentarer om “Offline-onsdag

  1. Ja du har virkelig gjort store forandringer. Veldig stolt av det du har oppnådd. Glad for at du har det bedere ingenting gjør meg mere glad. Kjempe glad i deg flotte jente.

    Liker

Legg igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s