Maskefall

Etter jeg i midten av desember publiserte et innlegg om trygghet, har jeg tenkt litt. Egentlig ganske mye. Og jeg kom over en tekst jeg skrev for nøyaktig et år siden. Når det hadde blitt et nytt år. Det var natt til 1. januar. Jeg skrev om fortiden. Om barndom. Og ja, trygghet var temaet. Så ett år har altså gått siden jeg skrev teksten. Jeg var usikker på om den var passende å legge ut. Men jeg vet at så lenge du ikke vet, er den helt harmløs. Da er det bare følelser og beskrivelser, minner fra fortiden.

img_4125-og-img_4122

Kan du se hva du ødela? Forstår du virkelig hva du gjorde mot meg? Forsto du ikke at det du drev med var galt?

Jeg kan se klart nå, klarere enn noen gang. Jeg gjennomskuet deg for lenge siden, jeg så sprekkene i fasaden, masken som var i ferd med å falle. Det jeg dessverre ikke så den gang, var motivet ditt. Årsaken til dine handlinger.

Den gang så jeg kun den hjelpende hånden du strakk ut, uten å kjenne det klamme og nervøse håndtrykket ditt. Den gang så jeg smilet, og trodde det var ekte.

Jeg trodde på ordene dine, uten å lytte til magefølelsen og den lille stemmen som sa at noe var galt. Jeg trodde deg da du ga uttrykk for at jeg var i ubalanse. Jeg gjorde virkelig det! Jeg trodde oppriktig det var meg det var noe galt med, at det var jeg som var syk, og gal.

Nå ser jeg at du ikke hjalp meg, ikke forsøkte du heller. Du brøt meg gradvis ned, så sakte at jeg ikke forsto det selv. Kanskje hadde du en plan om å bygge meg opp igjen. Men jeg kjempet imot, og tiden rant ut – før du fikk sjansen til å fullføre det du hadde påbegynt.

Så jeg ble sittende igjen, alene. Ufullstendig etter at du tok bort en bit av meg, som du hadde erstattet med deg selv. Når jeg da kuttet deg ut av livet mitt, ble det et tomrom. Du fjernet en vesentlig del av meg.

Tryggheten.

En kommentar om “Maskefall

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s