Bøker i fokus

I forrige måned kastet jeg to bøker jeg så vidt hadde begynt på. Akkurat det at de havnet i søpla var ikke så unikt, da jeg har ryddet opp og kastet mange gjenstander de siste månedene. Også bøker, som jeg har nevnt før.

Forskjellen denne gangen var at jeg kastet de i sinne. Den ene rev jeg i fillebiter og jeg følte meg nesten som en forbryter. Fordi jeg kunne la være å lese videre. Fordi jeg kunne bruke tiden på noe annet, noe som betydde noe.

Det har ikke noe å si hvilke bøker det er snakk om. I stedet vil jeg fokusere på noen bøker som gav meg noe i årets siste måned.

q12a0132
Jeg leste Linnéa Myhres tredje bok, hver gang du forlater meg. Den gjorde inntrykk på meg og inspirerte til litt egne tekster. Jeg er delt, splittet – når det gjelder Linnéas tre bøker. Likevel har de gitt meg mye. Hun skriver vakkert om det vonde, det sårbare. Jeg liker enkelte utsagn, tankene hennes. At hun ble omtalt som sinnabloggeren, at hun er rett fram.

Jeg følte noe manglet i boken, men vet ikke hva. Jeg vil anbefale den, det er hennes beste bok hittil synes jeg. Jeg håper det kommer flere, jeg ser at hun så absolutt har potensial til å skrive flere gode bøker.

Det er noe vemodig og vakkert med tittelen: hver gang du forlater meg. Jeg er glad for at ingen skal forlate meg, at det ikke finnes noen partner, tvillingsjel eller kjærlighet. Jeg trenger det ikke.

img_2830
En annen bok jeg hadde glede av å lese i slutten av 2016 var Sophie Elises Forbilde. Jeg ble imponert! Jeg følte meg heldig som kunne ta del i en litt større del av livet hennes, i bokform – uten det knall rosa sløret. Jeg har fulgt bloggen hennes i flere år nå. Og jeg blir glad når jeg ser mennesker utvikle seg til det bedre.

Ikke at jeg kritiserer hvordan hun eller andre var, jeg blir bare glad når hun treffer meg. Når boka er dypere enn bloggen, og ikke minst at de siste årene har fått frem en mer personlig og dyp side på bloggen hennes. Det er ikke bare fokus på kropp, pupper og hår. Det har det vel heller aldri vært. Et menneske vil alltid være så mye mer enn den brøkdelen vi får ta del i. Takk, Sophie Elise! Takk for en leseropplevelse som var av betydning.
img_0320-as-smart-object-1
Den siste boken jeg vil trekke frem er Magisk opprydding av Marie Kondo. Ryddemetoden omtalt som Konmari-metoden. Jeg sto på venteliste på biblioteket, og startet med den store opprydningen min en god stund før boken ankom hjemmet mitt i midten av desember.

Omtrent fra første øyeblikk jeg fattet interesse for minimalisme, har jeg hørt metoden bli nevnt. Men jeg var ganske klar på at det ikke var noe jeg ville starte ryddingen min med. Fra jeg reserverte den til jeg fikk begynt å lese hadde det skjedd store forandringer i hjemmet mitt.

Uten tvil var boka til stor inspirasjon og jeg tok tak i enda litt flere ting. Men med tanke på den (i mine øyne) ekstreme mengden ting jeg hadde, ville Konmari-metoden ha vært for overveldende som en begynnelse.

Jeg burde vel egentlig skrive hva boka går ut på, og hva den har gitt meg, men for meg som hadde ryddet ferdig over 80% av hjemmet mitt før jeg leste boka, har kanskje den ekstra inspirasjon til å rydde vært på andre punkter. Jeg tenker heller å gå nærmere inn på tips til å kvitte seg med ting senere. Hva som har fungert for meg, og hvilke ting jeg ikke trenger. Hvordan jeg innså hva som betydde noe. Det er jo det dette handler om!

Selv om jeg begynte å lese den sent i ryddeprosessen har den gitt meg verdifull inspirasjon og dermed hatt en litt annen funksjon. Du må gjøre det som virker best for deg. Jeg har lært å verdsette det jeg har enda litt mer. Og plukket bort flere ting jeg ikke trenger.

13 kommentarer om “Bøker i fokus

 1. Hei igjen Marthe!

  Veldig godt nyttår til deg! 🙂 Tenkte jeg kunne titte innom her igjen. 😉

  Artig å lese om det du snakker om her, å bli kvitt ting du ikke lenger trenger eller ikke vil ha mer, er det så? Jeg synes at det kan til tider føles terapeutisk ut også, det å rydde mer opp i hjemmet og å bli kvitt en del av skrot og ting som ikke er til mer nytte og bruk, eller som en ikke lenger føler behov for å ha mer. Grunnen og hensikten bak det kan være forskjellig fra person til person, men det kan hjelpe mye for en ikke bare praktiskt men mentalt også å få ryddet mer i hjemmet på denne måten. Noen ganger kan det føles som at en får en ny start etter å ha blitt ferdig med dette og.

  Minimalisme handler det mer om å leve litt enklere? Eller det å ikke trenge å ha altfor mye ting rundt deg, å være mindre materialistisk? Personlig føler jeg at jeg ikke er så opptatt av å ha altfor mye ting rundt meg for å føle meg lykkelig. Slik som Rema1000 utsagnet sier; «Det enkle er ofte det beste!» 😉 🙂

  • Hei, så hyggelig du titter innom! Riktig godt nyttår til deg også 🙂

   De siste månedene har jeg innsett hvor mye fysisk rot også kan rote til hodet mitt. Jeg visste ikke engang at jeg faktisk ble mer urolig av det, og føler mye mer på en indre ro nå – fordi hjemmet mitt er mer harmonisk. Hadde du spurt meg for et år siden hadde jeg jo faktisk trodd at jeg trengte alle disse tingene jeg har kvittet meg med! Så jeg har gradvis innsett hvor lite jeg trenger for å føle at jeg har «nok». Ikke minst har mininalisme fått meg til å innse mer hva som betyr noe her i livet. Det startet med opprydning av gjenstander og har endt opp som noe jeg kan bruke på alle livets områder. Ta bort det jeg ikke trenger, for å gjøre plass til det som betyr mer. «Less is more» sies det.

   For meg er det flere grunner til ønsket om å leve enklere med færre ting. Det første er jo at det er billigere når man ikke fortsetter å handle ting og heller ikke føler man trenger disse gjenstandene. Bedre for miljøet er det jo også. Et mer langsiktig mål og motivasjon er jo at når jeg engang i fremtiden velger å flytte til Oslo, kommer jeg faktisk ikke til å ha behov for en på langt nær så stor leilighet som jeg er vant med her. Da snakker man jo fort om å spare mye mer penger, når det er snakk om flere kvadrat jeg ikke vil føle behov for. Nå er jo dette langt fram og skjer tidligst i 2030, men jeg synes det er lurt å tenke langsiktig.

   Så jeg ser bare fordeler med det. Behov for mindre plass, færre gjenstander – som igjen fører til bedre økonomi og mulighet for å spare enda mer penger hver måned, som igjen er en langsiktig sparing i BSU til den dagen jeg velger å kjøpe ny leilighet. Jjeg kan jo spare selv om jeg eier her, og det gir meg den beste sparerenten jeg kan få.

   Jeg har aldri shoppet spesielt mye eller følt at jeg måtte ha masse rundt meg for å ha det bra, men jeg har tatt vare på mye unødvendig opp gjennom årene. Ikke minst har jeg ikke tenkt over alt det jeg hadde tidligere. Så det føles godt med alt jeg har fjernet og at jeg nå er mye mer bevisst på hva jeg ikke trenger. Leiligheten begynner faktisk å virke litt tom nå, siden jeg har fjernet en god del hyller og møbler, siden jeg ikke lenger har ting å fylle de med.

   Jeg har skrevet en god del innlegg om minimalisme her på bloggen den siste tiden som du finner i minimalisme-kategorien, og i morgen kommer det innlegg om «10 ting jeg ikke bruker penger på», om du har lyst til å lese 🙂 Håper du får en fin januarmåned, jeg har savnet å høre fra deg!

   • God kveld! 🙂

    Jeg er enig i det du sier om at «Less is more», jeg leste noe du skreiv her tidligere, eller kanskje det var bloggen din «10 ting jeg ikke bruker penger på»?, der du skreiv noe om å være fornøyd med det du har? Oftest synes jeg at de som går mye ute for å shoppe nye klær og ting ikke alltid verdsetter det de kjøper, ett plagg kan bli brukt en eller to ganger og så blir noe nytt kjøpt inn og det plagget blir enten liggendes ubrukt eller så blir det kastet/gitt bort. Det er mye bedre å tenke praktiskt og å kjøpe noe du vet vel bli brukt mye, iallefall så er det sånn jeg tenker. Synes det er bortkastet å kjøpe noe som ikke vil bli mye brukt, men heller ikke noe særlig å ha mye unyttig skrot heller.

    Sant det at du vil føle mer indre ro av å ha det ryddigere rundt deg, mye rot rundt omkring kan klart gi mer stress over en. Jeg har en tendens for å av og til la en del rot være rundt omkring, om det er på bordet på grunn av skrivesaker, tegneblokk, og annet som jeg ønsker å ha der som en påminnelse for meg for å fortsette med hva jeg ennstartet på. Flere ganger så blir det til at jeg utsetter det mer og mer, og da blir jo alt dette kun liggendes der, og annet rot kan komme til. Merker at hvis jeg leter etter noe så føler jeg meg lettere stresset bare fordi det er så mye rot der jeg velger å kikke igjennom, og når jeg føler meg stresset blir jeg da også raskere irritert. Kan godt forstå at nonner og munker har så enkle rom. 😉

    Jeg synes at rom som har mer plass uten altfor mye møbler og andre ting som tar mye plass gir oftere generelt mer en følelse av ro, jeg også foretrekker mer rom som ikke er altfor stappfullt av mye dill og dall. Det er litt komiskt fordi jeg kommer i fra en familie der de er meget opptatt av hvordan de vil bli sett på utvendig av andre, min mor er veldig opptatt av at hjemmet ser best mulig ut for gjester, og er veldig opptatt av fine møbler, og mye annet stæsj. Som sagt; Det er veldig viktig for henne at andre skal se på hjemmet og familien som folk av det finere slaget. Noe som gjorde meg mye annerledes fordi jeg bryr meg mindre om sånt, jeg liker mye bedre å ha det mer enkelt rundt meg. Klart at det vil alltids være noen ting vi liker godt, og jeg synes også at det er fint å ha et koselig hjem som ser fint ut. Men jeg vil ikke ha et hjem der en må være litt mer forsiktig på grunn av mye som kan ha lett for å bli ødelagt, o.l. Da synes jeg det er mye bedre med en mellom-ting av praktiskt og fint.

    Du har en dragning mot å flytte til Oslo i framtiden? Det er klart kjekt med å kunne spare mest mulig, det er også fint å ha noe en ser fram til og et mål å jobbe seg mot.

    Jeg vil prøve å få kikket litt mer innom etterhvert. Veldig koselig at du har savnet det å høre i fra meg. Sjølv om jeg har vært en lang periode borte fra bloggen din så betyr det ikke at jeg ikke har tenkt på deg av og til. Du har også kommet innom tankene mine til tider. 🙂

    Ha en godnatt videre!

    *Klem*

    • Heisann 🙂 Det kan godt være jeg har skrevet noe om det tidligere ja, for jeg mener så absolutt det er viktig å være fornøyd med det man har. Å kjøpe ting man virkelig kommer til å bruke mye har jeg alltid vært bevisst på. Jeg går som regel i klær jeg liker godt til det er så mange huller at det ikke kan repareres med nål og tråd lenger, eller de rett og slett er ordentlig slitte.

     Jeg har aldri kjøpt spesielt mye ting, og i hvert fall ikke vært glad i å shoppe klær. Det er vel det jeg misliker mest å handle. Jeg kjøper kun klær når jeg virkelig trenger noe nytt, og jeg trenger ikke masse å velge i. Når det gjelder yttertøy har jeg én jakke som jeg bruker både sent på høsten, vinteren og tidlig på våren før det blir varmt nok til at jeg bare kan bruke litt tykke gensere. Jeg bruker ikke jakke før jeg må. Sko har jeg null interesse for. Jeg har to par joggesko i tilfelle de blir våte (har ikke støvler), og det samme med to par vintersko. Jeg har også sandaler og «flipp-flopp-sko» til sommeren, men det blir lite brukt og beina mine tåler dårlig å gå i det. Kan ikke forstå de som har 40 par sko, hehe 😉 Det er jo også nesten en fordel at jeg pga. skader i anklene ikke klarer å gå med høye hæler. Jeg har ikke et eneste par. I tillegg har jeg en lue, en hals (som kan brukes både til skjerf eller over hodet) og to par vanter.

     Av bukser er jo også litt spesiell, jeg bruker KUN tights (+ et par joggebukser). Sorte tights er genialt synes jeg. De kan jeg bruke både til hverdag, pent eller trening/hvis jeg er i bevegelse. Tenkte å skrive litt mer om akkurat det med klær på bloggen senere, for der skiller jeg meg ut på flere punkter, og har alltid hatt et godt minimalistisk grunnlag. I tillegg til null interesse for mote og trender.

     Jeg tenker at når man har færre ting blir man automatisk mer fornøyd med det man har. Jeg verdsetter ting mer. Og det er enten det gjelder klær, pyntegjenstander, møbler eller annet som opptar hjemmet. Det er trist hvordan samfunnet vårt har ført til at mange har en «bruk og kast»-holdning til så mye.

     Jeg har fortsatt lett for å rote litt med de tingene jeg har, men fordelen med å ha færre ting er jo at det rett og slett ikke er så mye å rote til. Artig at du nevner skrivesaker, jeg har kvittet meg med så ufattelig mye! Jeg samlet på penner og skrivesaker når jeg var yngre, og det er jo begrenset hvor mye man trenger. Jeg får ikke brukt opp 200 penner i løpet av livet. Jeg skriver jo knapt forhånd og de vil tørke ut innen den tid. Ikke minst viskelær! Helt ekstreme mengder fra barndommen. Huff 😉

     Artig å høre om at du er såpass annerledes enn familien din. Jeg tenker kanskje at man nettopp kan bli «stikk motsatt» når de rundt en er veldig opptatt av hvordan det skal se ut og være. Jeg er helt enig i at det beste er en mellomting mellom praktisk og fint. For bare noen år siden ville jeg nok tenkt at slik jeg har det nå ikke var fint. Det ville føltes tomt og kaldt. Nå føler jeg heller det er ryddig, rent og beroligende. Det er rart hvordan slikt kan endre seg med tiden. Jeg var SÅ sikker på at når jeg begynte på min reise mot et mer minimalistisk liv kom jeg aldri til å fjerne både det ene og det andre. Så sitter jeg her da, og har fjernet ALT det jeg trodde jeg ikke skulle røre. Det ble en positiv overraskelse.

     Jeg ser for meg å flytte til Oslo i framtiden ja. Mange grunner til det, men det blir nok litt langt å skrive om nå. Jeg trives veldig godt i Kragerø, men jeg kommer ikke til å bo her for bestandig. Jeg vil bli boende til jeg er minst 35 og så lenge hunden min er i live, da jeg ikke ønsker å flytte henne enda en gang, vi har allerede flyttet to ganger. Det er vel kanskje det som motiverer meg mest når jeg sparer mye – tanken på framtiden. Noen kan sikkert synes det er lite motiverende når det er snakk om i hvert fall 13 år frem og muligens mer. Men jeg sparer jo også utenom BSU, så jeg kan reise litt i årene som kommer og har penger til ting jeg kan komme til å trenge.

     Når vi er inne på temaet kan jeg også si at det kommer et ganske personlig innlegg om sparing i slutten av måneden, med tittelen: «Fra spilleavhengig til sparegal». Fra den ene yttersiden til den andre, hvem skulle trodd det.

     Hyggelig å høre at du har tenkt på meg 🙂 Fra februar går jeg ned til fem bloggdager i uka, så da er det nye innlegg her mandag til fredag kl. 15.
     Ønsker deg en god natt videre også! Nattaklem fra meg og Mira, hun er trøtt og fornøyd etter kveldstur. Nå blir det litt nattmat og film her snart.

     • God morgen Marthe!

      Det er tydelig at du er mer praktisk som person, men det er mye bra fordeler med å være dette. Du sparer også mye penger på det og. Jeg er mye av det samme som deg, bruker klær og sko helt til de er så hullete og utslitte så de er nødt til å kastes. 😉 Jeg har heller ikke så mye sko, men begynner å vurdere på å ville kjøpe litt mer sko for å ha mer å velge i mellom, men også for å kunne variere litt mer med skobruk sånn at de ikke blir så raskt utslitte. Det kunne være interessant å lese mer om hvordan du tenker angående klær i bloggen din. 🙂

      Ja, det er synd med all det «kast og bruk» fokuset som mange kan ha, er da oftest folk som ønsker å følge med på det som er in. Mannen til ei tidligere venninne av meg som jobber som snekker han fortalte en gang at de hentet ofte møbler som folk ville bli kvitt som var skikkelig fine, med flotte utskjæringer, men grunnen bak var jo det at dette var ikke like «in» lenger, så da ble det til å bli kvitt det og få seg noe nytt som passet inn i hva som var «in» på dette tidspunktet. Han mente at det var skikkelig synd måten disse tenkte på, og jeg er også enig i dette. Hvis en må følge trender hele tiden så vil det også bli ganske dyrt etterhvert. Men hver og en må gjøre hva de tenker er viktigs for dem.

      Jeg skriver fortsatt mye brev forhånd, dette er noe jeg har likt og drivet med siden fra barndommen av. Og så prøver jeg meg på med å ville lære å tegne mer, og da trenger jeg en del blyanter, spesiellt farge blyanter og viskelær, o.s.v… Synes det er også mye sjarm å skrive mye forhånd, og så er jeg veldig glad i å få brev i postkassa men også å poste avgårde brev. 🙂 200 penner har jeg heller ikke. 😉 Men jeg har lett for å kjøpe mye klistremerker. ;-P Jeg bruker da dette til å pynte til breva mine og også på konvoluttene, og hvis jeg da kjøper veldig mange klistremerker en gang så trenger jeg ikke å gå tilbake til butikken innen ett halvt år eller noen ganger over ett helt år har gått og. Dette vil komme an på hvor ofte jeg får skrivet brev, dette vil alltids variere fra gang til gang.

      Synes det er veldig lurt å ha en del langsiktige mål, som med det du forteller om å ville flytte til Oslo en gang i framtiden. Mange er så lite tålmodige i løpet av denne tiden, planer som blir langsiktige eller som ikke skjer etter noen få år så vil mange allerede ha gitt opp. Sjølv om hvis det handler om å ville flytte fortest mulig og det går mye treigere enn hva enn hadde forventet så er jo det forståelig at det kan føles vanskelig ut å vente lengre enn det en egentlig ønsker.

     • Heisann! Så hyggelig at du tittet innom 🙂

      Jeg ser absolutt mange fordeler med å være slik ja. Det er deilig å spare penger ved lite innkjøp av klær og sko, ikke minst tid! Jeg har ganske kresne bein, så sko er noe jeg føler jeg må prøve i butikk. Og det har egentlig alltid vært tidkrevende. Jeg har ganske brede bein og er høy over «rista», samtidig som jeg bruker 40-42 i sko. Størrelse varierer egentlig veldig, jeg har sko i 39,5 og vintersko i 43. Mye pga. den rare kombinasjonen på beina mine. De er egentlig ikke så lange, hehe 😉 Jeg skjønner det kan være kjekt med litt flere sko å velge mellom, jeg føler bare at jeg uansett har endt opp med å bruke de jeg liker best.

      Jeg har en god del bloggplaner for den neste tiden, og kommer til å ha en pause i hele april – da jeg skal forsøke å være offline hele måneden, og skal reise til Stockholm en tur. Jeg ser for meg å skrive litt mer om klær og sko etter jeg er tilbake i mai engang.

      Det du forteller om møbler er jo helt sprøtt! Det virker som overraskende mange nesten er sykelig opptatt av trender og hva som er in. Enten det gjelder møbler og interiør, klær eller elektronikk. Det må jo bli forferdelig dyrt tenker jeg da. Jeg har aldri brydd meg noe som helst om mote og trender. Jeg ser for meg at mange dessverre føler et stort press på dette for å «passe inn». Det burde jo heller stå respekt av de som velger å ta godt vare på det man har, og har det i årevis. Det er jo det som er flott, ikke å følge trender som skifter hvert år.

      Jeg kommer til å ha møblene jeg har nå til den dagen jeg flytter fra byen. Også mye fordi jeg da kan slippe å flytte med meg mange store møbler, og jeg har mer enn det jeg trenger nå. Blant annet et unødvendig stort spisebord og dobbelseng som er 150 cm, samt vitrineskap som kan gjøres mindre. Men møblene er i fin stand, så da blir det heller til at jeg kjøper 120-seng og mindre spisebord den dagen jeg flytter. Jeg bruker jo knapt spisebord engang, jeg spiser alltid i senga eller på skrivepulten på kontoret. Og har jeg gjester spiser vi ved salongbordet ved sofaen. Det er stor sannsynlighet for at jeg med tiden dropper å ha spisebord. Jeg ser i hvert fall for meg at flyttelasset neste gang jeg flytter blir utrolig mye mindre enn sist gang!

      Jeg forstår at du har litt mer brukt for blyanter, penner osv. hvis du skriver mye brev forhånd. Jeg har alltid hatt en fæl håndskrifte, så jeg skriver ikke mer enn jeg må, utenom en god del dagbok, men det har også blitt mer på data, nettopp for at jeg skal kunne tyde det i ettertid, hehe 🙂 Jeg synes det høres veldig koselig ut at du driver og skriver brev da, kunne ønske jeg hadde tålmodighet og håndskrift til det. Jeg husker så godt i barndommen når jeg hadde brevvenner, til og med en i Finland husker jeg. Gode minner!

      Langsiktige mål er gull verdt. Ikke minst fordi jeg er avhengig av å planlegge ting ned til minste detalj (er en smule kontrollfreak 😀 ). Og det å flytte 3 timer unna her jeg bor nå og ikke minst pådra meg masse gjeld – må jo planlegges nøye. Jeg trives veldig godt i Kragerø den dag i dag og har ikke noe hastverk med å flytte. Men det er en fin motivasjon hver gang jeg setter inn ekstra penger på BSU, at jeg en dag i fremtiden vil få glede av det, og mindre gjeld enn hvis jeg ikke hadde spart. Det er en viktig investering som både vil glede meg langt frem i tid og som gir meg glede nå.

      Ønsker deg en god helg! Nå er det snart natta på meg, døgnrytmen er litt snudd.

     • God kveld!

      Jeg er enig med deg angående det å måtte gå til butikken og prøve sko først før en kjøper det. Når det gjelder klær så kan jeg fint bestille mye av dette gjennom internett, men synes at sko bør helst prøves på beina først. Størrelsen og fasong på sko kan variere mye.

      Det er nok godt å ta litt pauser i fra blogginga innimellom. Jeg har perioder der jeg bruker mindre tid foran data’en, jeg prøver faktisk å ikke sitte altfor mye tid av gangen foran data’en sånn generelt nå og.

      Ja, det er kjipt hvor mye press mange kan føle med tanken på å ville passe inn. Jeg synes også at mye av kvaliteten i dag gjennom hva en kjøper har så lett for å bli fortere ødelagt også, mye av det man kunne kjøpe tidligere hadde bedre kvalitet og kunne vare i årevis. I denne tidsepoken virker det som om flere ting er ment til å bli ødelagt etter en kortere tid, sånn som med mobiltelefoner for eksempel.

      Jo mindre man har å ta med seg når en flytter jo lettere vil det og være. 😉 Og da slipper du å måtte dra så mye att og fram for å hente resten av flyttelasset. Mye en kan også få kjøpt seinere for en rimeligere pris hvis en kikker i de rette plassene. 🙂

      Du skriver så flott innpå her, og det overgår hva enn håndskrift du har. 🙂 Skrive brev forhånd er noe mange ser på som noe nesten utdødd, men det er fortsatt mange som fortsetter med å skrive brev. Kan godt hende at de fleste velger digitalt brevskrivning, men fullstendig utdødd er det heller ikke. For meg er det ikke kun en hobby men har også blitt en del av livsstilen min, og kan også bygge opp gode vennskap.

      Fortsett med å legge gode planer for framtiden din! Du vil vinne mer på det når du er nøye med all planleggingen din enn hvis du ville ha hoppet rett ut i det om en gang!

      Haha! Vet hvordan det er å få snudd på døgnsrytmen. 😉 Jeg har heldigvis kommet meg ut av dette og har nå en mye bedre døgnsytme. Sjølv om det er heller ikke noe galt i å få det litt snudd om hvis du bor alene og ikke jobber, som et eksempel.

     • God kveld 🙂

      Jeg synes også det kan gå fint å bestille klær på nett. Aller helst prøver jeg også dette i butikk, men jeg har tidligere bestilt litt fra Cellbes, Ellos og lignende – som min mor får kataloger på. Garderoben min består hovedsakelig av tights i mørke farger, singletter under og mye tunikaer og eventuelt litt gensere på høst/vinter. Tunikaer synes jeg alltid går fint å bestille uten å prøve, siden størrelsene er greie å forholde seg til, når alt bestilles fra samme sted. Tights har jeg merket de siste årene at er litt mer vrient, siden enkelte i samme størrelse er ganske ulike. Ikke minst kan jeg ikke fordra tights/bukser som er for korte i livet. Det virker som det spiller litt inn at jeg har store lår, men ikke «stor nok» mage på en måte. Jeg er jo ganske overvektig, men fasongen min passer litt dårlig inn noen ganger, med at enkelte tights blir stramme over lår, mens for store over mage og rumpe. Det skal ikke være lett, hehe 😉

      Jeg synes pauser i blogginga er nødvendig. Fra nyttår begynte jeg å være offline en dag hver uke, og det føler jeg er veldig nyttig. Bloggpausen i april henger også mye sammen med at jeg har planer om å dra ca. en uke til Stockholm og da ikke kommer til å blogge uansett. Jeg ønsker rett og slett en måned til å fokusere på noe annet enn nett. Og av erfaring vet jo at jeg da har mye mer motivasjon til å blogge og drive med andre nett-aktiviteter jeg liker, når jeg kommer tilbake.

      Jeg har blitt bedre til å ikke sitte så lenge foran dataen av gangen selv. For første gang på flere år begynte jeg i høst å skru av imacen når jeg ikke brukte den, noe jeg vanligvis aldri gjorde.

      Jeg er enig i at ting nå til dags ikke er ment til å vare på samme måte. Det sier jo litt når min første mobiltelefon fra 2001 (da allerede brukt litt av min mor) fremdeles funker, mens smart-telefoner må skiftes ut etter noen år. Priser på mobiltelefoner synes jeg også er helt sinnsykt for tiden. Jeg får rett og slett sjokk når jeg hører om folk som bruker 12 000 kroner på en TELEFON! Nå har jeg en iPhone 5 jeg kjøpte i juni 2013, og den skal jeg bruke så lenge den fungerer. Det er helt klart mye å spare på å ikke kjøpe iPhone i framtiden, når jeg ser hvordan prisene har blitt.

      Angående flyttelass er det nok mange av tingene jeg har som også vil være ganske godt brukt innen den tid, slik som møbler. Og slik det er per i dag er jeg ikke lenger helt komfortabel med stilen på møblene i hjemmet mitt heller, jeg føler alt er litt for mørkt i fargene. Men siden jeg bruker ting ganske lite, slik som sofa og spisebord, er det utenkelig å kjøpe nytt før jeg flytter. Men da vil jeg jo dermed bli enda mer glad for å kjøpe nye møbler, dobbel glede med litt annerledes møbler og lettelsen over å slippe å flytte på mye.

      Jeg synes ikke den varierende døgnrytmen egentlig er noe problem lenger. Jeg snur den frem og tilbake hele tiden. Og så lenge jeg ikke skal noe fast til daglig, er det helt greit. Nå er riktignok døgnrytmen tilnærmet normal og jeg er snart på vei i seng, siden jeg skal noe i morgen formiddag.

      Hyggelig å høre at du liker det jeg skriver her på bloggen 🙂

     • Åh ja, noen ganger kan det være vrient å bestille klær på internett. Det hender noen ganger at størrelser som en bestiller som vanligvis passer deg kan bli mye større eller bli altfor stramt/liten for deg… For det meste har jeg vært godt fornøyd med de klærne jeg har bestillt den siste tiden, og jeg er heller ikke så glad i å gå til butikken så da er det mye mer praktiskt for meg å bestille det gjennom internettet. Samtidig som at jeg da også har noe å glede meg til med å vente på at det kommer fram med posten.

      Det vil nok bli herlig for deg å dra en uke til Stockholm i løpet av april. Veldig lurt å slå av data’en/imacen når du er blitt ferdig med å sitte foran skjermen. Jeg merker sjølv hvor mye mer fredfullt det føles i hjemmet når data’en ikke er på, det er som om det fylles opp med en større ro rundt oss.

      Ja, mye av mobiltelefonene i dag er skikkelig dyre. Spesiellt om en ønsker å få med seg de nyeste versjonene. Jeg brukte en gammel nokia telefon i flere år etter at jeg ble lei av noen få av de nyeste versjonene som enten ble ødelagt etter kun en måned’s bruk eller hvis jeg var heldig, etter noen få måneder’s tid. Å sende det til reparasjon hjalp ikke alltid like bra, det ble fortsatt ødelagt igjen kort tid etterpå. For meg så er det viktigste med en mobiltelefon at en kan ha lettere kontakt med andre rundt seg og å bli lettere tilgjengelig for at andre kan kontakte en tilbake også, men også viktig å ha i løpet av nødstilfeller og.

      Ha en fin uke du og! 🙂

     • Det kan ofte være litt forskjell på størrelsene, ikke minst hvis det er litt annerledes fasong på klærne. Jeg merker spesielt godt at overarmene kan bli litt stramme på enkelte gensere og tunikaer, mens tights blir for slakke rundt magen i forhold til låra. Det har nok også en god del å si at det går såpass lang tid mellom hver gang jeg kjøper klær. Fasong og mål på kroppen min kan være ganske annerledes på samme/ganske lik vekt.

      Jeg har veid mer enn det jeg gjør nå og brukt mindre tights, samtidig som jeg har veid en god del mindre, men brukt større størrelser på enkelte klær. Kort fortalt veier jeg nå ca. 130, og på det meste har jeg vært oppi 141.5 kg. Jeg kan både bruke enkelte klær fra jeg var på mitt største vektmessig og også flere klær jeg har brukt når jeg veide nærmere 100. Det sier jo litt. Størrelser er egentlig bare veldig forvirrende, siden målene på kroppen min og vekta har svingt mye opp gjennom årene. Nå er det heldigvis vekta stabil, selv om den er høy. Ikke alltid lett å bli klok på dette med størrelser. Jeg har klær som svinger fra medium til xxxl 😉

      Jeg tror det blir veldig bra med en Stockholm-tur. Jeg gleder meg veldig til det. Fotografere, oppleve litt og bare slappe av helt alene. Jeg har ikke bestemt helt når enda, men det blir i løpet av april. Men vil jeg helst unngå at det krasjer med påsken, siden det antageligvis blir dyrere med hotell.

      Det er veldig fint å skru av dataen når den ikke er i bruk. Og da blir det helt stille hos meg, siden jeg ikke har tv og heller ikke radio. Macen er ganske stillegående, men jeg føler på en måte den støyer likevel. Kanskje er det de høye frekvensene jeg merker. Det er flere som har sagt at det er så stille hos meg. Det er nok bare fordi folk er vant til mer støy. En tv som står på i bakgrunnen, radio eller støy fra trafikken.

      Til gjengjeld er jeg nok ganske vàr for lyder, nettopp fordi det er så stille. Jeg må le litt av meg selv når jeg tenker på en episode for et par uker tilbake. Jeg bråvåknet og trodde det var innbrudd. Jeg spratt opp og mer eller mindre røsket opp skyvedøren ut til gangen og skrudde på lyset. Ingen inntrengere, det var rett og slett bare oppvaskmaskinen som lagde litt mer lyd enn den pleier. Sikkert fordi det sto noen store ting i den, som kanskje gikk oppi «vifta» som gikk rundt. Tross alt er refleksene mine gode. Hadde det vært noen i gangen, hadde de neppe kommet langt så rask som jeg var, hehe 😀 Jeg sover i utgangspunktet veldig tungt, men våkner likevel brått over lyder som ikke «hører hjemme» og som jeg oppfatter som faresignaler. For eksempel knirking i plankene på verandaen. I motsetning til høy musikk, telefonen som ringer, gravemaskiner og hamring i veggen. Det kan jeg sove videre fra, fordi jeg ser på det som «trygge» lyder.

      Angående mobil er jeg ganske avhengig av smarttelefon, spesielt hvis jeg skal reise noe sted. Jeg har det meste digitalt, både ting relatert til veganske produkter og notater, ikke minst eventuelt bussbillett, bookingnummer og sånt. Jeg har bevisst ikke printer hjemme, og ønsker ikke fysiske papirer om jeg ikke absolutt må. Jeg bruker egentlig telefonen veldig lite som en vanlig telefon. Snakker kun med mine foreldre, da jeg ellers ikke er noe glad i telefonsamtaler. Sms blir det også lite av. Så for meg blir en mini-datamaskin. Sist gang jeg kjøpte telefon i 2013 betalte jeg rundt 6000, det kommer ikke til å skje igjen i hvert fall. Jeg håper å kunne ha telefonen flere år til, og når jeg engang trenger en ny, blir det en billigere variant.

     • Kom forresten til å tenke på noe når du nevnte at du prøver å tegne mer. Jeg har alltid vært glad i å være kreativ, med litt tegning, maling og scrapbooking. Nå driver jeg ikke med noen av delene, men akkurat tegning er noe jeg har lyst til å ta opp igjen. Men da kommer jeg til å satse på å tegne digitalt, siden jeg har hatt et tegnebrett i snart fire år og knapt brukt det. Hvis jeg får det ordentlig til, kan det jo være en idé å tegne litt som kan brukes til illustrasjoner på bloggen også. Det er et mål for dette året, å ta det litt mer i bruk. Det blir jo ikke helt det samme som vanlig tegning, men tror det passer meg litt bedre, og går godt overens med photoshop-ferdighetene mine også.

      Jeg synes du virker som et spennende menneske, og setter veldig pris på de utfyllende kommentarene dine. Vi kommer inn på så mange fine temaer synes jeg. Klem 🙂

     • Jeg synes at du burde også ta opp tegning igjen hvis du ønsker dette. Du kan klart også tegne digitalt og det ville vært flott å se illustrasjoner som er også tegnet i bloggen din. Vet ikke om du kjenner til paintbrush? Det er noe du kan tegne med på data’en. Min storesøster var flink til dette, men jeg syntes det var veldig vanskelig å tegne på denne måten. Jeg klarer det mye bedre forhånd. Men det kan hende at du ville ha klart det fint? 🙂 Ellers er det nok flere andre metoder som kan bli brukt gjennom data og på mobil telefonen.

      Det er hyggelig du synes jeg virker spennende ut. Synes mye av det samme om deg og, og synes også at det er hyggelig å ha disse samtalene med deg. Vi kommer innom mye fine temaer, ja. 🙂 Klem tilbake!

     • Jeg kjenner ikke til akkurat painbrush, men vet det finnes flere gode programmer egnet til tegning. Først må jeg bare «gå inn for» å begynne å tegne igjen, og da vil jeg sette meg litt mer inn i hvilke programmer som passer meg best. Jeg kan jo selvsagt tegne i photoshop med tegnebrettet også, men det tror jeg vil bli mer brukt til å flette inn illustrasjoner sammen med bilder for eksempel. Jeg har virkelig lyst til å begynne å tegne mer, men føler det rett og slett blir feil for meg å tegne forhånd, fordi jeg vil trenge en god del utstyr og ikke minst må ta vare på noe fysisk. Jeg blir også litt stresset av at tegninger kan falme med årene og jeg måtte dermed uansett ha digitalisert dem. Da kan jeg like godt gjøre det rett på data føler jeg. Det tar nok litt tid å mestre tegnebrettet, jeg har knapt brukt det – men jeg tror jeg vil få mye glede av det når jeg får «dreisen» på det 🙂 Jeg ser jo også mange fordeler hvis man ønsker å endre litt på tegningene, når jeg slipper viskelær og lignende.

      Ønsker deg en god start på uken som kommer 🙂

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s