Syv år med portretter

Nå avslutter vi snart den første uka i januar, og det har vært en fin tid. Gode dager, mange tanker, enda mer rydding og mer sinnsro. Jeg tenkte det var på tide å dele litt flere portretter – det begynner å bli en liten stund siden sist. Selv om jeg postet en god del i løpet av desembermåned. Jeg har ikke tatt noen nye portretter siden i høst, men har utrolig mange i arkivet som venter på å bli delt.

img_3594
Jeg har fotografert en god del år nå, og tenkte å dele et litt annerledes samleinnlegg med portretter. Et for hvert hele år med speilreflekskamera, med andre ord 2010-2016 (jeg kjøpte mitt første speilreflekskamera høsten 2009). Så først ut er dette bildet av min kusine fra 2010.

img_5051
Jeg har alltid fotografert mest naturen og til tider en god del dyr. Så de første årene med speilreflekskamera har ikke akkurat mengder med portretter. Men med årene fattet jeg mer interesse for å fotografere mennesker. Dette er fra 2011, et år med svært få portretter.

img_7900
Det hadde blitt 2012 og jeg tok en god del flere portretter, ikke minst – bedre portretter. Her fra en photoshoot med June. 2012 var et godt fotoår som jeg tror la grunnlaget for at 2013 ble et såpass avgjørende fotoår for meg. Jeg tok ikke like gode bilder før 2013, selv om jeg for all del finner blinkskudd her og der. Men i 2013 ble jeg mer bevisst på redigering etter noen år med litt for mange tabber. Jeg ble også mer bevisst på å fotografere i raw-format (noe jeg hadde vinglet fram og tilbake på i 2012).

IMG_5235 a
2013 var et magisk fotoår med mange photoshooter, fotografier og blikkfang. Her fra en photoshoot sent på høsten, med magiske farger i solnedgang. Jeg synes det er så fint å se tilbake på gamle fotografier, se egen utvikling, redigering og minner.

img_8277-as-smart-object-1
Her fra en photoshoot med Carina i 2014, som jeg har postet mange bilder av her på bloggen tidligere. Dette har jeg riktignok ikke delt, etter våre fire år på rad med fotografering.

IMG_9899 as Smart Object-1
I 2015 tok jeg en god del portretter, og det ble vanskelig å velge bare ett å vise dere. Men siden portrett-kategorien her på bloggen allerede inneholder mange bilder fra det året, gikk jeg for dette. Jeg liker lyset, ikke minst at portretter uten et direkte smil kan si så mye mer. Jeg liker undrende blikk, kanskje drømmende, eller slik som dette – som om modellen ser noe jeg ikke ser. Kikker forbi meg.

img_4074
I 2016 ble det ikke spesielt mange portretter, kun én photoshoot og litt bilder utenom det. Jeg har allerede delt flere bilder fra photoshooten med Carina i fjor høst, så derfor dette bildet av min far i stedet. Her ser han over gjennomsnittet morsk og streng ut, noe han på ingen måte er. Men jeg liker det litt «røffe» uttrykket bildet gir. Littt blidere bilder av min kjære pappa finner dere her.

Ønsker dere alle en god avslutning på uka!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s