Usynlig blod

Ingen kan ta bort
din smerte
Den kan fortrenges
blekne med årene

Men minnene
om det som var
får du aldri visket bort

Du forsøker med
salmiakk og sprit
Forsøker å drive det ut
– fjerne det med makt

Ingen vaskemidler
Kjemikaler
i verden
– kan vaske bort usynlig blod

img_2868-copy
Et dikt fra en mørk dag i september. Mørket har lettet siden den tid, men det har vært en lang vei å gå. Det er det alltid. Bølgedaler, opp og ned – for bestandig. Det er slitsom til tider, og jeg trodde dette virkelig var alt livet hadde å tilby meg. Nå ser jeg litt annerledes på det, og tror det kan finnes en bedre fremtid – uten de ekstreme svingningene. Den som lever får se.

3 kommentarer om “Usynlig blod

    • Tusen takk! Jeg synes også kombinasjonen av tekst og bilde ble bra her. Jeg redigerte et bilde som egentlig var ute av fokus og ubrukelig. Da liker jeg å leke meg med slike «virvler» eller lage en form for teksturer. Så er plutselig de gamle ubrukelige bildene brukbare som illustrasjoner til dikt og tekster hvor jeg ikke ønsker direkte fokus på bildet (slik som med et motiv av en blomst, et menneske osv.) Et blikkfang samtidig som det ikke virker forstyrrende.

      Jeg legger ut dikt hver mandag forresten, hvis ikke du har oppdaget det 🙂 Ønsker deg en god uke!

      • Mandager blir ekstra fine med poesi i løpet av dagen! Visuelle inntrykk kan være med på å styrke det som blir skrevet, og det er så fint, for det er to uttrykksmåter jeg liker veldig godt 🙂

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s