Det vakre lyset

Det vakre lyset som speiler seg i vannet, lyser opp himmelen eller titter fram mellom trærne er magisk! Jeg har alltid vært fascinert av lys. Som liten stående med lommelykta i munnen for å se hvordan den lyste opp kinn og tenner. Og med et fascinert blikk mot månen på kveldene.

Litt eldre stående som forhekset tidlig en vintermorgen, beundrende mot himmelen. I huset jeg er oppvokst hadde vi god utsikt utover vannet. Noe som også betydde vakre soloppganger, spesielt i vintermånedene – da jeg kunne se soloppgangen før skolestart, og ikke måtte stå opp grytidlig.

img_3360
Senere om årene har jeg stått opp tidlig, ofret søvn og stått på kalde vår- og vintermorgener for å fange lyset. Jeg har stått opp klokken fire for å fotografere sola mer enn én gang. Og jeg har stått i sene kveldstimer i Hellas og felt tårer fordi soloppganger og solnedganger er så ufattelig vakkert!

Temaet for denne ukens fotoutfordring med Helene er lys. Dette er den siste fotoutfordringen, tema nummer ti – så jeg tenkte å slå på stortromma med litt fargerike himmelbilder, alle med litt ulikt lys.

img_0584-as-smart-object-1
Her fra en tidlig morgen i maimåned for to år siden. Tenk at vi allerede er halvveis i januar. Tiden flyr! Dette året har startet fint synes jeg. Og jeg ser fram mot fortsettelsen, og vinter som etter hvert går over til vår.

img_4235
Idyllisk solskinn fra en fototur på videregående. Et par år siden tenker jeg, jeg hadde jo Trykk & foto som valgfag på den tiden. Da ble det mange gode fotografier, når jeg også fikk prioritert fotograferingen noen timer to ganger hver uke i skoletiden i tillegg. Nå har jeg all verdens tid, uten skole eller jobb – men det er ikke alltid jeg har like mye motivasjon til å fotografere. Da er det fint med gamle fotografier i arkivet, det finnes alltid noen jeg ikke har redigert enda. Noen som ligger på lur og venter.

img_3044
En tåkete kveld i Hellas for 3,5 år siden. Når solen var i ferd med å gå ned. Det er så mye minner knyttet til fotografiene. Jeg kaster et blikk på bildene og husker hvor jeg var, fysisk og mentalt. Det er en vakker egenskap.

img_9529
2012 var året for dette fotografiet, det var desember. Et vondt år på mange måter. Jeg var ikke en like god fotograf på den tiden, men jeg finner likevel flere blinkskudd her og der. Året etter utviklet jeg meg mye fotografisk sett, og fikk bedre verktøy å jobbe med, ikke minst. Det har mye å si!

img_7773
Nesten to år tidligere fotograferte jeg dette. Februar 2011 på Island. Lyset og landskapet var magisk, og jeg drømmer om å reise tilbake i løpet av de neste årene. Det blir ikke noe dette året, men jeg har all verdens tid. Årene går fort, men de løper ikke fra meg riktig enda.

img_3036
Jeg liker å se på tåke i horisonten eller over havet. Kanskje dekker den solen, eller kommer frem som dis i vått gress. Vi har en vakker natur omkring oss, både med hav og himmel, fjell og trær. Små detaljer som blomster, blader eller insekter. Verden er vakker, aldri glem det!

7 kommentarer om “Det vakre lyset

 1. Her var det utrolig mange fine bilder! Jeg er utrolig glad i å fotografere soloppgang og -nedgang. Lyset er bare helt fantastisk. Magisk, rett og slett. Blant mine egne bilder, er nok en god del av favorittene akkurat bilder av sollys i ulike situasjoner!

  • Tusen takk! 😊 Jeg tror jeg må si meg enig i at ulike bilder av sollys og spesielt soloppgang/solnedgang er en blant favorittene hos meg også. Det står nok mellom det og makrobilder av blomster. Heldigvis må jeg ikke velge, men kan fotografere alt det vakre jeg kommer over her i verden 👍🏻 Det finnes ikke noe mer magisk enn å se solen stå opp, det er som om jeg skulle sett det for første gang – så unikt selv om man har sett det mange ganger før 🌅

 2. Du har fanget noen fantastiske ‘lys’ her, Marthe! Det ene bildet ditt minner meg om en sommertur vi gjorde fra Svenner til Risør en grytidlig morgen (06) hvor jeg hadde bestemt meg for å styre etter kompasset forbi Jomfruland. Husker jeg ble litt forbauset iver at jeg ikke (ssom vanlig) kunne skimte Jomfruland inne i disen langs land – helt til jeg oppdaget at min gamle Kurer reisetradio var plassert i nærheten av kompasset! Vi hadde nok i minst halvannen time (eller mer) ligget på kurs mot Danmark! 🙂 Samtidig var det sol og ‘absolutt havblikk’.
  Det var også ‘absolutt stillhet’. Ikke et bølgeklukk eller et eneste fugleskrik! Det er en sommer frokost jeg nok aldri glemmer . . .
  Og etter hvert kom det langs et stigende land en dis omtrent som på ett av dine bilder . . .

  På min forside finnder du et litge ‘søkevindu’. Hvis du liker solnedganger så sett inn ‘sunset’ i det vinduet og press ‘Enter’! Da tror jeg du får nok ‘sol’ ? 🙂

  • Tusen takk, hyggelig at de falt i smak! 🙂 Artig å høre om turen som gikk i feil retning, og den absolutte stillheten du beskriver er nesten «til å ta og føle på». Sånt er fantastisk å oppleve. Det er det fine med å ta bilder av en tidlig soloppgang eller når jeg går turer på nettene og ser på stjerner og måneskinn. Stillheten, følelsen av å være helt alene om opplevelsen. Selv om det kanskje står andre mennesker bare noen meter unna som tenker akkurat det samme. Vi bor i et fint land med mye vakkert å se på. Noe for en hver smak.

   Det er så mange steder jeg ønsker å fotografere i fremtiden, jeg blir helt eventyrlysten bare av å se på egne soloppgangs bilder. Lys er magisk. Jeg skal absolutt ta en titt i søkefeltet etter sol-bilder. Jeg trenger litt sol i disse grå februardager. De siste dagene med snø har i hvert fall lyst opp litt ute.

 3. Tilbaketråkk: Himmelsk – LIVETS ROSE ~

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s