På vei til skogen

Hver gang jeg lukker øynene, ser jeg det blodige ansiktet ditt. Jeg ser alt som kunne ha skjedd. Hvordan jeg slepte den livløse kroppen din gjennom mørket. Gjennom tunnelen, inn i intet. Jeg ser hvordan du ba om å få slippe. Frykten i øynene dine. Og jeg ser meg selv; som griper tak i kniven og gjør slutt på det hele.

Hver gang jeg åpner øynene, tenker jeg på det som kunne vært. Hva vi kunne ha blitt. Men vi ble aldri til noe. Du kastet meg bort, som en brukt leke. Som om jeg bare var søppel.

Jeg husker jeg lå og lyttet til pusten din. Betraktet deg mens du sov. Jeg så hvordan brystet ditt gikk opp og ned. Du pustet så rolig, og alt jeg klarte å tenke var at det kun er minutter som skal til for å drepe. Det var mørkt i rommet, kun lyset fra stua viste konturene av ansiktet ditt.

Jeg kikket for det meste på halsen. Den tynne, lett brune halsen. Øynene som var lukket, men beveget seg rastløst under øyelokkene. Du drømte. Pustet. Så rolig at man nesten måtte høre etter for å være sikker på at det var liv i deg. Fremdeles.

Jeg ser det for meg. Alt sammen. Hvordan jeg tar puta over hodet hennes. Setter meg skrevs over henne og tar kvelertak. Det er en mindre grisete løsning enn å knivstikke.

Nå kom hun ut fra soverommet. Jeg ser et lite smil. Jeg er glad for at hun fremdeles lever. Og ikke ligger som søppel i en søppelsekk, over skuldra mi – på vei til skogen.

img_5259
En tekst fra januar.

2 kommentarer om “På vei til skogen

    • Hyggelig du likte den. Den er litt spesiell, men jeg liker uttrykket jeg fikk til. Tanken om alt som kunne ha skjedd, om man var en annen. Jeg liker slike tekster. Fjerne, samtidig som de bare er et steinkast unna en tenkt virkelig i en tenkt situasjon. Jeg vil at du skal hviske noen ord. Ikke forsvinne, men gjerne hviske. For jeg er glad i deg og vil ikke at du forsvinner. Det er du altfor verdifull til. Nå skal jeg spise middag, også tikker det nok inn en mail fra meg etter hvert 🙂

      Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s