Tre år gamle ønsker

For tre år siden skrev jeg en liste over femten ting jeg ville oppleve de neste fem årene. Jeg tenkte derfor å gi en liten oppdatering, siden ønsker forandrer seg.

Et av ønskene var å ha en samling på 1000 filmer, men jeg valgte å kvitte meg med alle serier og filmer i fjor og tv og playstation året før. Et annet mål var en samling på 2000 bøker. På veien mot et mer minimalistisk liv kvittet jeg meg i fjor med store deler av boksamlingen. Jeg tok farvel med bøker jeg ikke kom til å lese, seriebøker som tok altfor lang tid og bøker som hadde gitt meg alt det de kunne. De var ferdig tygd, fordøyd og brukt. Og det var greit å gi slipp.

Jeg hadde et ønske om å få meg en jobb ved siden av skolen. Når jeg skrev dette gikk jeg på skole, noe jeg ikke gjør nå. Det er heller ikke aktuelt å få en jobb nå. Det er mange grunner til hvorfor det er uaktuelt, men det kan jeg gå nærmere inn på senere. Jeg skrev litt i forrige uke om tanker rundt skolegang.

img_0728
Jeg nevnte flere reisemål. Bergen, som handlet om å utforske flere norske byer, store og små. Det er mange byer jeg vil reise til, men Bergen er ikke førsteprioritert. Dette året blir det fokus på en tur til Stockholm i april, en Oslotur i forbindelse med Vegetarfestivalen i mai og muligens en utenlandstur på høsten.

Andre reisemål som blir nevnt er Rhodos, Kreta, Danmark og Island. Jeg vil virkelig tilbake til Island i løpet av tjueårene, det er et flott land jeg vil utforske mer. Det blir ingen tur dette året, men sannsynligheten er der for en tur i løpet av de neste fem. Jeg har vært seks ganger på Rhodos allerede, men drar gjerne tilbake. Ikke dette året, og Kreta blir nok først. En Danmarkstur blir det nok i løpet av årene, det er en kort reise og en del av ønsket om å utforske flere nærliggende land mer.

IMG_1933
Videre nevner jeg å fotografere omkring i Oslo. Det har jeg gjort, da jeg har vært tre ganger i Oslo siden den gang og dermed fotografert litt. Og det blir garantert flere turer de neste årene. En annen ting jeg nevner er å fotografere mer dyr, noe jeg også har gjort. Sjekk gjerne ut kategorien bilder av dyr.

Et av ønskene var å sende inn diktbok til forlag. Jeg skriver fortsatt mye dikt og andre tekster. Interessen for kreativ skriving har nok vokst enda mer, men jeg føler ikke behov for å gi ut en bok. Kanskje en gang i framtiden. Inntil videre holder det for meg med det jeg deler på bloggen og det jeg skriver for min egen del.

img_1618
Et annet mål var rett og slett å spare opp flere tusen kroner og reise til Sverige for å kjøpe mye mat, godteri og også ting som bøker, filmer og pynteting. Jeg har vært i Sverige et par ganger siden da, ikke minst har mine foreldre handlet mye vegetarisk og i senere tid vegansk mat. De andre tingene er uaktuelt å bruke penger på. Når jeg skrev dette hadde jeg ikke engang tenkt tanken om en minimalistisk livsstil.

Jeg nevnte at jeg ville fullføre 1001 days/Day zero-prosjektet mitt og starte et nytt. Prosjektet og store deler av målene er fullført, men jeg valgte å ikke starte et til. Jeg ville dra på en konsert, som jeg ikke kommer til å gjøre i løpet av disse fem årene. Også ville jeg lage ostekake. Jeg var ikke veganer når jeg skrev det, men jeg vil absolutt prøve meg på en vegansk ostekake!

Sjekk ut linken i begynnelsen av innlegget for den opprinnelige lista, og del gjerne dine egne ønsker og mål for framtiden i kommentarfeltet 🙂

Legg igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s