I grenseland

Han holder meg fast med nebb og klør. Selv uten fysisk kontakt har han dette grepet rundt meg. Hardt, så hardt at man så vidt klarer å puste. Klarer ikke flykte fra hans stålblikk, fra ord – nesten som i en hypnose. Mykt, som i en seng av roseblader. Svevende, i et trygt grep. Så mykt at du ikke kjenner virkeligheten.

Han drar meg bort. Drar meg ned. Grepet skifter mellom hardt og mykt. Følelsene mellom hat og begjær. Fremmed og så kjent på samme tid. Noen ganger får jeg lyst til å gripe rundt han, hardt. Vise han hva smerte er. Likevel vet jeg at grepet mitt rundt meg selv er for mykt, for svakt. Jeg har ikke styrke til å stå opp for meg selv. Ikke engang i mine indre monologer. Jeg er så svak når han griper om mine tanker. Han er så sterk når han bergtar og bedrar. Fyller meg med smerte og et bankende hjerte. Sorgen over å aldri komme helt til. Bare litt. I bølger. Bit for bit.

Han griper rundt meg for siste gang. Denne gangen fysisk. Sinne og redsel. Kanskje var han redd for å miste meg. Noe han aldri hadde. Noe vi aldri hadde. Tankene svirrer og jeg snurrer. Min verden snurrer rundt og etterlater meg svimmel i tåkeland. Alt er så mørkt og fremmed. I grenseland.

img_3103-as-smart-object-1
Minner er temaet for denne ukens skriveutfordring med Helene. Ikke spør meg om hva som er ekte eller ikke, det kan jeg ikke besvare. Ikke nå, heller ikke den gang. Kall det fiksjon, så er vi ferdig med det.

7 kommentarer om “I grenseland

  1. Kaller det fiksjon, og så er vi nesten ferdig med det. Men bare nesten, for jeg må få si det var godt skrevet. Kjenner meg svevende i grenseland jeg også, mellom død og levende, syk og frisk. Men kall det fiksjon, så er jeg ikke gal.

    • Hyggelig å høre at du synes det var godt skrevet. Jeg skriver videre i tankene på dette med grenser. Å begrense meg selv, som jeg feilet på i dag. Fordi jeg ikke alltid klarer å se egne grenser ble jeg totalt overbelastet av sanseinntrykk. Det gjør vondt.

      Jeg sitter igjen i grenseland og prøver å gjenvinne balansen etter en slitsom dag. Svarer på mailen din i morgen vennen min ❤️ Nå vil bare sove.

  2. Tilbaketråkk: En rød tråd | Livetsrose ~

Det er stengt for kommentarer.