Livet som veganer

Veganske supper (og rundstykker)

Jeg har spist en god del suppe i februar, så jeg tenkte å dele oppskrift på rundstykker og to supper, begge veganske og fri for soya. I tillegg til disse lagde jeg blant annet grønnsakssuppe og blomkålssuppe, men disse har jeg nevnt her på bloggen tidligere. Toros glutenfrie blomkålssuppe som base, men med mye godsaker til. Jeg skrev et innlegg i fjor høst om litt ulike ting jeg spiser, og der er denne nevnt.

img_6834-as-smart-object-1
Gulrotsuppe med smak av karri og ananas
En frisk og passe sterk suppe til kalde vinterkvelder. Jeg er av typen som finner opp nye supper ved å slenge oppi alt jeg tror blir godt, for deretter å smake meg frem etter hvert. Denne kan minne litt om den indiske søtpotetsuppa jeg har nevnt tidligere. Her er oppskriften:

• Kok opp 1/2 stor søtpotet, 4 gulrøtter og 1 potet.
Tilsett deretter dette og la det småkoke i 5 minutter:
4 dl kokosmelk
1 liter vann
5 ts red curry paste
1/2 boks mais
2 hvitløksfedd
2 dl grønne linser (jeg koker linser i store mengder og fryser ned).
Tørket gressløk, persille og estragon (bruk gjerne fersk om du har).
4 ss hvitløkspulver (kan erstattes med flere hvitløksfedd).
8 ss karri
6-8 terninger grønnsaksbuljong

• Kjør hele suppa i blender eller eventuelt mos med stavmikser. Tilsett deretter ananasbiter.

img_6850-as-smart-object-1
Tomatsuppe toppet med vegansk ost
En god og lettvinn suppe for late dager når du har lyst på noe som smaker nesten som hjemmelaget.

1 pose Toro glutenfri tomatsuppe
1 pose Toro spagettisaus
3 bokser hakkede tomater
– Jeg brukte Luxus 400 grams, 2 med basilikum og oregano og 1 med hvitløk.
5 dl vann
3 dl Oatly havrefløte
1/2 rødløk finhakket
7 hvitløksfedd
2 ts sukker
2 ss estragon
2 ss persille

• Kokes i ca. 5 minutter. Jeg liker godt tykke supper, men om du ønsker en tynnere suppe: tilsett 1-2 dl ekstra vann/havrefløte.
• Toppes med revet Violife ost eller annen vegansk ost.

Jeg skal få lagt ut en ordentlig hjemmelaget tomatsuppe med en litt annen vri senere.
img_6842-as-smart-object-1
Til disse rundstykkene/baguettene trenger du:
75 gram vegansk margarin
3,5 dl plantemelk
1 pakke tørrgjær
1 ts salt
2 ts sukker
8-10 dl hvetemel

• La deigen heve i minst 30 minutter.
• Pensle med plantemelk/vann.
• Dekorer med valmuefrø hvis ønskelig.
• Stekes 10-15 minutter på 250 grader.

Er det noe av dette som falt i smak? Senere i år har jeg planer om å legge ut oppskrifter på aspargessuppe, linsesuppe og soppsuppe her på bloggen. Og antageligvis litt flere oppskrifter med gresskar igjen når høsten kommer.

5 thoughts on “Veganske supper (og rundstykker)

  1. Hvorfor glutenfri tomatsuppe? Det må vel funke like bra med vanlig, med mindre man har intoleranse eller noe sånt?

    Lik

    1. Jeg bruker den glutenfrie fordi den vanlige inneholder melk og dermed ikke er vegansk (og som veganer deler jeg selvsagt bare veganske oppskrifter her på bloggen). Jeg tåler gluten altså, så det at den er glutenfri er helt irrelevant 😉

      Lik

Legg igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s