Selvbilde

Slik en kjøpmann
selger sitt liv
til kundene –
selger hun sin sjel
til han

Slik en baker
baker store kaker
former han
hennes nye bryster

Operasjonsbordet
virket så skremmende
på avstand

Hvitt og sterilt
en slik skarp lukt
i nesen

Fremdeles
ønsker hun
å utslette seg selv

Den nye kroppen tar form
Myggbitt blir til bryster
Den tynne skikkelsen
blir sittende på benken

Bena dingler ned
fra den høye stigen
hun har klatret opp

Nok en gang
ser hun seg i speilet
med sorg i blikket
og en stor klump i halsen


I 2014 skrev jeg mange dikt. Dette er et av diktene jeg skrev, inspirert av et annet menneskes tekster. Noen ganger tar jeg for meg en diktbok, leser, assosierer og skaper egne tekster. Ofte helt ulike fra utgangspunktet. Et ord får meg til å tenke på noe annet, og før jeg vet ordet av det – har jeg skapt noe. Denne februardagen for omkring tre år siden skrev jeg dikt inspirert av boken Alt som ikke fins av Per Jonassen. Helt ulike tekster.

2 kommentarer om “Selvbilde

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s