Møbler og minimalisme

Jeg har tidligere skrevet litt om minimalisme her på bloggen, og tenkte det var på tide med en liten oppsummering. Som flere kanskje har fått med seg har jeg fjernet relativt mange ting. Det som utmerker seg mest i hjemmet mitt er vel alle møblene jeg har fjernet. Jeg tenkte å skrive litt om det. Alt henger jo sammen.

Først gikk jeg løs på bøkene mine i fjor høst, etter å ha fjernet alle cd-er, filmer og serier allerede på sommeren før minimalisme var et tema. Logisk nok ble det mye ledig hylleplass. Dette førte til at jeg til sammen ga bort tre bokhyller i full høyde, samt to små bokhyller og to dvd-søyler som jeg hadde på hver side av den ene bokhyllen. En stund før jeg kvittet meg med dette, var det også ytterligere en bokhylle og to cd-hyller i leiligheten. Bare ved å fjerne disse hyllene har jeg utrolig mye mer luft i rommet! Følelsen av nakne vegger er deilig. Mer rom til å puste i, mer ro.

img_1934-as-smart-object-1
Jeg gikk også løs på pyntegjenstander, kopper og kar. Etter å ha kastet sammenlagt over ti pappesker og gitt borte mye – frigjorde jeg enda litt plass. Hjørneskapet ble dermed gitt bort. Videre ommøblerte jeg stua og kunne kvitte meg med et unødvendig hjørnebord som kun var en støvsamler. En barstol som aldri ble brukt i tillegg til en puff forsvant også.

Etter å ha kastet litt klær jeg egentlig ikke likte og ikke minst flere med huller som det ikke nytter å sy mer på – var det på tide å ta bort enda flere møbler. Jeg hadde i utgangspunktet ganske lite klær, men jeg kastet likevel flere bæreposer. Med litt organisering var det på tide å fjerne en kommode, i tillegg til en liten kurv-kommode.

Det er helt uvirkelig å tenke på at jeg har hatt så mange møbler i hjemmet mitt. Ikke minst at jeg har trodd det har vært behov for det. Dette er kanskje et kjedelig innlegg for andre enn meg, men det er så deilig å kunne ramse opp, fortelle hva jeg har fått bort. Hvis man teller antallet jeg har nevnt, er det faktisk så mye som 16 møbler (og 2 til er planlagt å fjerne), i tillegg til omkring 900 bøker, flere kilo papirer og blader, klær og diverse gjenstander. Det er synd jeg ikke har før og etter-bilder, så dere kunne sett den massive endringen.

IMG_1911
Bloggen er mitt fristed, og nettopp derfor tillater jeg meg selv å skrive om ting som andre kanskje synes er uinteressant. Dette er min offentlig dagbok, et sted hvor jeg kan samle sammen minner, tanker og opplevelser. Bilder, dikt og kreative tekster. Alt jeg ønsker å dele, men også det jeg ønsker å bevare for min egen del. Vendepunkter, endringer, utvikling.

Når jeg er tilbake etter bloggpausen i april kommer jeg til å skrive litt om mine tanker rundt klær, mote og sminke – da knyttet opp mot minimalisme og behovet for å ha lite.

Har du et minimalistisk hjem eller livsstil?

3 kommentarer om “Møbler og minimalisme

Legg igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s