Vinterblomst

Fengslet, dømt til å leve. Han som sitter fast i egne ugjerninger og som blir tvunget til å gjenoppleve det, gang på gang. Time etter time. I hvert endeløse sekund på cella. Hvorfor tar ikke dette snart slutt? Hun som sitter fast i egne tankebaner, og som blir tvunget til å fortsette livet – dag etter dag. Hvorfor tar det aldri slutt?

De som møtes i luftegården, med et gitter mellom seg. Som om avstanden er hundretusen mil. Stående blant vinterblomster og en forsiktig løvetann som titter frem. Den vokser der hvor ingen andre tør å vokse. Gjennom asfall eller i en skitten grøftekant. Ingen grenser. Ingen diskriminering. Roser kan også være ganske tolerante. Jeg har observert dem i januarsnø og i julihagl. Solskinn og skygge. Blandet med følelser av hat og kjærlighet.

Sorte roser gir han henne første gang de møtes. De varer evig sier han, mens hun klemmer forsiktig rundt plastblomstene. Et svakt smil titter forsiktig frem, og en tåre triller stille ned. «Takk» sier hun, før hun forsvinner ned i jorden.

img_1222
Fengsel er denne ukens tema i skriveutfordringen sammen med Helene.

3 kommentarer om “Vinterblomst

 1. Hei! 🙂
  Jeg liker detaljen med «sorte roser» veldig godt . Det er ganske tilfeldig,jeg leste innlegget ditt nå idag men igår skrev jeg under en Skriveoppgave faktisk det samme ned i en notatbok,bare «svarte blomster» og ikke roser.! Interessant sammentreff 🙂 trodde jeg hadde funnet på det selv men tydeligvis ikke haha. Eller vi har tenkt ut en genial formulering samtidig ✌ siden du er veldig glad i skriving og ha begynt å bli.mer opptatt av minimalisme.og prioriteringer: vet du om Nooa sin skriveskole på nett ? Jeg et ikke tilknyttet der altså men jeg går der og det er et veldig bra opplegg. Eller forfatterskolen.no forøvrig,hørt mange av de som ikke har tatt mange kurs allerede er fornøyde av å gå der. Hvis du vil utvikle skrivingen din 🙂 ville bare nevne det for jeg selv har virkelig fått nytt innhold i hverdagen etter jeg prioriterer det jeg elsker.
  Forøvrig gøy å følge bloggen din igjen,pleide å følge den for flere år siden som en av de eneste bloggene jeg fulgte (blogget da under minnenesomvarer.blogg.no, blogger ikke lenger nå men deltar i fire skrivegrupper i uken så skriver i aller høyeste grad ennå ) og så tok jeg en tur innom nå nylig og så ser jeg at vi har utviklet oss i samme retning på minimalisme stadiet . Jeg er også veggis på mitt 7 år nå. (nylig blitt aspirerende veganer). Og jeg er veldig glad i å skrive og minimalisme! Gøy å se at du også har blitt interessert i både dyrs rettigheter og minimalisme siden sist! Og ikke minst bra jobbet med å være 100% veganer! Håper jeg er der snart selv.
  Benedicte

  • Hei! Så artig å høre at du også skrev om svarte blomster. Jeg har lenge hatt lyst til å bruke svarte blomster eller roser i en tekst, siden det blir en så merkelig kontrast. Og spesielt her med plastblomster. Sorte roser som nesten symboliserer døden, men varer evig. I kontrast til hovedpersonene som begge er fengslet og dømt til å leve. Det er noe bittersøtt med disse blomstene føler jeg.

   Jeg har vært inne på tanken tidigere om ulike nettkurs slik som forfatterskolen, ikke minst siden jeg nå har tid til det – siden jeg ikke går på skole eller jobber. Jeg føler ikke jeg har helt roen til å følge et slikt opplegg akkurat nå. Vet jo det er flere nettsteder som tilbyr det, og jeg tror absolutt det kunne vært fint for å utvikle skrivingen min. Kanskje senere! Takk for at du minnet meg på det 😉 Inntil videre blir det nok skrivingen på «frihånd». Men jeg liker tanken på litt mer strukturert skriving. Kanskje til neste år. Dette innlegget er jo som du kanskje ser en del av en skriveutfordring med en bloggvenninne. Jeg liker godt å skrive til et bestemt tema. Vi har det ganske åpent, så typen tekst er valgfritt. Men jeg merker det setter i gang inspirasjonen min.

   Jeg husker bloggnavnet ditt når du sier det, jeg blogget jo tidligere på blogg.no, både under Livetsrose og tidligere under andre bloggnavn. Veldig artig å høre at du fulgte bloggen min på den tiden. Og så fint å høre at du har interesse for minimalisme og er veggis!

   Å bli veganer endret veldig mye for meg, og det er etter jeg tok det valget i juli 2015 at jeg også endret livet mitt på så ufattelig mange måter, det fikk mange positive ringvirkninger og var virkelig en døråpner for meg. Jeg sluttet å spise kjøtt året før, i juni 2014. For meg var det ingen prosess å bli veganer egentlig. Tenkte ikke over det som veggis i det hele tatt, før jeg i begynnelsen av juli 2015 innså at jeg måtte ta steget videre. Da skjedde det over natta. 4. juli, dagen etter min egen bursdag. En fin merkedag! Jeg skriver litt om ulike veganske produkter og legger ut oppskrifter her, så du må bare spørre hvis det er noe du er på utkikk etter av veganske produkter. Det kan være lett å gå seg litt vill i produktjungelen, så jeg gir gledelig tips! Lykke til på veien mot å bli veganer.

   Ønsker deg en riktig god helg videre! 🙂

 2. Tilbaketråkk: En rød tråd | Livetsrose ~

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s