En verden av inntrykk

Kan du forestille deg en verden hvor omtrent alt du føler, alt du tenker og alt du ser virker spennende og interessant? Detaljene du ser føles avgjørende for at de andre skal se hele bildet. Det bildet du ønsker at de skal danne seg, mens de snakker med deg.

Kan du forestille deg hvordan det føles når store deler av denne verden som du finner så interessant, så spennende og så ekte – ikke ser det du ser? Nei, jeg ser hverken spøkelser eller syner. Men jeg er sensitiv, meget sensitiv. Jeg finner disse detaljene avgjørende for at du skal kunne se det jeg ser. Likevel blir jeg slått hånden av, avfeid – for det er jo ikke viktig.

Kan du forestille deg hvor uviktig og uinteressant jeg føler meg, hver gang jeg feiler sosialt? Jeg forsøker så sterkt å skille ut, skylle bort de bitene som flertallet finner kjedelig. Og jeg føler det hele kan virke som en stor og feit løgn. For jeg ser det samme, føler det samme, tenker det samme – selv om ikke andre får ta del i det.

img_2780-as-smart-object-1
Alle inntrykkene jeg tar inn, de kan være svært så overveldende. Likevel føler jeg stadig på følelsen av å leve i en mye mer ekte verden. Mer fargerik og nyansert. For med flere følelser og evnen til å se detaljer du ikke ser – opplever jeg mer!

Jeg trenger ikke snakke med deg, forsøke å få deg til å se. Jeg kan fortsette å leve et rikt liv, et indre følelsesliv som topper alt du noensinne vil oppleve. Jeg lever i denne verden, hver eneste dag. Og visst kan jeg bli fornærmet når du finner det uinteressant. Når du finner hele min eksistens uinteressant og overveldende.

Jeg har lært å begrense meg selv. Sile ut følelser og inntrykk. Kutte bort store deler av slik verden er for meg, i dialog med deg. For du forstår ikke. Dere forstår ikke hvor viktige alle detaljene er (for meg). Det er greit at du ikke forstår, greit at du himler med øynene og helst vil slippe å høre. Jeg kunne bare ønske du kunne se nødvendigheten av detaljene, slik jeg gjør. Forstå, bare for en gang skyld – hvorfor jeg babler i vei og tretter deg med detaljer.

Jeg oppfatter veldig mye, men kan bare dele en liten brøkdel videre. Kanskje så mye som åtti prosent av det jeg finner interessant her i verden, må siles bort. Gjemmes bort, kamufleres. Fordi du eller dere ikke er klare for å se verden gjennom mine øyne. Det blir for sterke inntrykk, blir for mye. Overveldende. Selv om du bare tar del i småtteri. Kan du tenke deg hvor overveldende det hele er for meg? Å leve i denne verdenen av sterke inntrykk hele tiden. Bestandig.

En kommentar om “En verden av inntrykk

Legg igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s