Livets høst

Jeg går mot livets høst
Alderen stiger og jeg går
tom for år

Bladene faller
og jeg visner

Det går mot slutten
Alderen forsvinner
og jeg –
gjenstår ikke som noe annet
enn jord i en kiste

img_5341
Noen tanker om livets høst. Jeg er fremdeles tilstede i en tidlig vår og livet har enda masse å by på. Likevel; det føles riktig å gjøre seg opp noen tanker om høsten. Alderdommen. Når vi før eller senere dømmes til døden av livets timeglass.

Pleiehjem er det siste temaet i skriveutfordringen sammen med Helene.

3 kommentarer om “Livets høst

  1. Fine ord om noe som er over. Nå som utfordringen vår er over, kommer en ny vår og snart sommer kommer og vi inviterer leserne våre inn i våre kreative liv igjen,

    • Hyggelig du synes det var fine ord! Ja, nå er våren på vei, forhåpentligvis både utendørs og også i sinnet. Lysere dager, litt enklere uten vinterens dystre kappe. Selv om jeg liker vinteren, når den ikke er ment som en metafor på livet.

      Jeg synes temperaturen kan stoppe på våren, for sommeren blir alltid for varm for meg. Men det blir fint med sommer og ny utfordring, ikke minst bading. Det liker jeg med sommeren, muligheten til å bade.

      Utenom det kunne temperaturen gjerne stoppet engang i april. Jeg skiller meg nok litt ut der fra folk flest. Foretrekker helst litt overskyet gråvær og ikke sommertemperatur. Andre nordmenn klager over dårlig sommer, der jeg sitter og er altfor overveldet av varmen. Godt man er forskjellig. Nettopp derfor liker jeg nok høsten så godt.

  2. Tilbaketråkk: En rød tråd | Livetsrose ~

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s