Jeg er ikke et festivalmenneske

Tidligere i år planla jeg å dra på Vegetarfestivalen i Oslo, som er nå i helgen. Alt var planlagt. Både busstider, hotell og hva jeg skulle foreta meg utenom festivalen, i de 3 dagene jeg skulle tilbringe i Oslo.

Det virket fristende og nesten eksotisk for meg med tilgang på vegansk mat og godsaker, foredrag og informasjon. Alt på samme sted! Jeg er vant til å bo i en liten by der jeg omtrent ikke kan gå ut å spise på restaurant. Utvalget i butikkene er riktignok ganske bra, men jeg benytter meg uansett av en god del varer fra nabolandet, innkjøpt når mine foreldre er på Sverigeturer. I tillegg til mat fra nettbutikker. Helt uproblematisk og null stress.

Det virket fristende helt til jeg innså det faktum at jeg virkelig ikke er et festivalmenneske. Jeg er ikke lenger en som ønsker å snakke med alle, eller som liker å bli kjent. Etter et kritisk spørsmål fra en som kjenner meg veldig godt, innså jeg dette.

Folkemengden fristet ikke. Selv om sosial angst for lengst er et tilbakelagt stadium og jeg synes det er fantastisk at såpass mange har møtt opp de siste årene på festivalen  – er det ikke noe jeg vil være en del av. Ikke nå og ikke i fremtiden. Jeg er og forblir innadvendt. Introvert. En einstøing om du vil.

Det har ingenting med festivalen å gjøre. Den virker kjempefin, og jeg håper mange koser seg i helgen. Både de som har vært veganere i en årrekke, veganerspirer og de som bare er litt nysgjerrig på grønn mat. Jeg skal kose meg hjemme med god mat. Gjøre litt ekstra stas på meg selv i helgen. Feire det grønne liv.

Jeg utvikler meg stadig som menneske. Og for meg er det et fremskritt å være mer bevisst på hvem jeg er og hva jeg ønsker. Jeg ønsker ikke oversosialisering, økt samhold eller å bruke flere tusen kroner på hotell, transport og mat i løpet av tre dager som bare vil slite meg helt ut. Da vil jeg heller forsøke å få til en Oslotur senere. Når det er kaldere, når det blir i flere dager og bare er meg. Med fotografering, ro og god vegansk mat på restauranter.

Jeg ønsker dere alle en riktig god helg. 

11 kommentarer om “Jeg er ikke et festivalmenneske

 1. Jeg forstår hva føler. Jeg gleder meg masse til å spise mat og være frivillig på festivalen, men tror det blir tungt også ettersom jeg drar alene og ikke kjenner noen. Det har kommet så mye nytt i Oslo nå så om du tar en tur senere så tror jeg det vil gi en enda bedre opplevelse. 🙂 Kos deg i helgen, uansett!<3

  • Ja, jeg tror jeg får mer glede av å dra en tur alene til Oslo senere. Tenker på en tur til høsten, så slipper jeg å bli plaget av varmen også 😉 Jeg blir fort sliten og tappet for energi av sosiale tilstelninger, så da er nok ikke festival helt det rette for meg. Men jeg håper dere får en flott opplevelse med festivalen, dere som skal dit!

   Jeg har planlagt å spise mye god mat. Først blir det nattmat nå, for å starte helgen. Hälsans kök snitzel og hjemmelaget potetsalat er planen. I morgen blir det lasagne og søndag skal jeg lage vårruller. Tenkte å kjøpe inn litt sorbet-is og alkoholfri cider også. Unne meg noe ekstra i helgen 🙂

   I dag har jeg sitte og hørt litt på ulike sanger du har lagt ut på youtube-kanalen din! Jeg er mektig imponert over stemmen din. Jeg har forelsket meg helt i sangen «under the sheets», hehe. Håper du poster flere sanger etter hvert.

   • Beklager sent svar, har nesten ikke vært logget på bloggen. Det var en veldig fin festival. Jeg var jo frivillig også, så da følte jeg at jeg fikk litt avbrekk på en måte. ÅÅhh, så deilig med mat! Wow!! Takk for at du hører på musikken. Jeg setter veldig pris på det ❤ Ettersom jeg bor i kollektiv er det utrolig vanskelig å spille inn noe uten at det blir avbrutt. Håper det blir bedre når jeg flytter til høsten 🙂

    • Godt å høre det var en fin festival! Skjønner det ikke er så lett å spille inn noe når du bor i kollektiv, men da håper jeg du poster flere sanger til høsten! Du har en nydelig stemme, og du er så flink til å vise følelser når du synger, hvis du skjønner. Du virker så genuin og ekte. Jeg har hørt mye på sangen din replacing me, den er så sår og vakker. Når jeg først finner sanger jeg liker godt, hører jeg de mye på repeat, hehe 😉 Så nå er det deg og Imogen Heap jeg hører på for tiden ❤

     • Takk for at du sier det. Jeg føler selv at jeg ikke er så flink til å formidle når jeg synger, men det er fint å høre 🙂 Haha, ååh nå ble jeg glad!

  • Skjønner det blir litt vanskelig ja. Det var litt av grunnen til at jeg ikke orker å dra også, for skulle jeg tatt 6 timer buss totalt, må det være verdt det.

   Du får gjøre helgen din til en egen liten feiring, slik som jeg gjør 🙂

 2. Jeg skulle også dra til Oslo for veggisfestivalen,men ble liggende syk istedenfor :\ var der ifjor da,og det var helt fantastisk. Det er ikke noe særlig sosialisering sånn at du vet det til en annen gang,folk gjør sin greie. Jeg var der med noen venner halve festivalen,og resten bare gikk jeg rundt alene på de foredragene jeg ville og kjøpte masse sykt digg mat (blant annet vegansk softis!). Så den skiller seg veldig ut iforhold til andre festivaler,synes jeg. Det eneste som er sosialisering er «speed-date» arrangementet med andre veganere men det er jo bare noen som deltar på. Håper du fikk en fin helg uansett!

  • Sosialisering er jo selvsagt opp til hver og en, men jeg tenkte mest på at det er masse folk. Det tapper meg lett for krefter, spesielt om det er på et lite område, da blir jeg veldig fort overveldet av sanseinntrykk. Også tenkte at det kanskje var et sted man lett slo av en prat med folk, selv om det kanskje ikke er lagt opp til så mye sosialisering. Jeg er veldig introvert og vil helst unngå situasjoner hvor jeg må snakke med folk uforberedt. Vil jo ikke virke uhøflig heller, så derfor unngår jeg det om jeg kan.

   Jeg har aldri vært på noen slags festival før, så jeg har ikke noe å sammenligne med sånn sett. Jeg vet bare at mye folk hadde ødelagt hele opplevelsen for meg. 

   Jeg hadde en flott helg og min egen «feiring» med mye god mat 🙂 Satser heller på å dra noen dager til Oslo i høst, når jeg også slipper å bli plaget av varmen og allergi i like stort grad.

   Bare reisen med buss i 3 timer hver vei er noe som sliter meg ut, og da er det bedre å dra når jeg har mulighet til å være flere dager i Oslo, ikke minst siden det koster litt med hotell, da må turen være verdt det. Så det er mange faktorer som spiller inn.

   • Ja,jeg forstår den delen godt,altså. Hvis man har problemer med mange folk rundt er vel ikke sånne arrangementer så midt i blinken heller,nei. Ville bare si det i tilfelle du tenkte kun iforhold til akkurat med det å sosialisere gjennom å snakke med andre. Bra å høre du fikk en fin helg likevel! Oslo er jo en fantastisk by uansett årstid med masse utvalg av veganmat! har hørt rykter om at enkelte helsekostbutikker har begynt å selge vegan softis! Må være himmel på jord 🙌 gleder meg til å smake ved neste oslotur!

    • Ja, jeg er storfornøyd med utvalget i Oslo! Var tre ganger der i fjor, men det var bare dagsturer og det blir fort ganske heavy med 6 timer buss på en dag. Men jeg fikk smakt mye god vegansk mat, både på Funky fresh food, Loving hut og Proletaren. Så jeg gleder meg til jeg får til en liten ferie til høsten. Mye god mat og fotografering, det blir bra 🙂

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s