Lykke er et valg

Lykke er et valg, men det betyr ikke at det er enkelt. Det kan kreve beinhard jobbing for å komme dit. I fortiden ville jeg vært uenig, men det er nettopp fordi jeg ikke så på lykke som et reelt valg jeg hadde. Jeg var ikke klar over hvor utrolig viktig og avgjørende min holdning til livet kunne være.

Kanskje er du slik jeg var. Du føler deg maktesløs og tror ikke du kan velge lykke. Men kanskje du leter på feil sted? Lykken finner du inni deg selv. Ikke la ytre gleder være nødvendig for din egen lykke. Ikke la andre mennesker hindre deg i å være den du er ment til å være. Ikke baser lykkefølelsen din utelukkende på relasjoner eller materialistisk velstand.

Vi er alle ulike, med liv som kan være svært forskjellige. Likevel velger jeg å tro at hvis jeg, en eks-pessimist og tidligere dypt deprimert kan velge lykke – kan du det også. Det handler ikke om å ha det perfekte livet der alt går på skinner. Vi opplever alle utfordringer, prøvelser og motgang i livet. Selvsagt i ulik grad, men det handler mye om innstillingen du velger å ha til livet. Kanskje du trenger å endre eller finpusse litt på din egen definisjon av lykke?

Jeg baserer ikke lykken min på andre mennesker. Ikke på prestasjoner, jobb eller utdanning. Ikke på mote, antall eiendeler eller merker. Ikke på ferier som kan gi meg skrytebilder til Instagram, Snapchat eller hva enn du bruker. Jeg lar ikke kroppen min få definere hvem jeg er. Hvor mye jeg trener eller hva jeg spiser.

Jeg ser meg i speilet hver dag, ser forbi alt dette – og velger lykken.


«People spend a lifetime searching for happiness; looking for peace. They chase idle dreams, addictions, religions, even other people, hoping to fill the emptiness that plagues them. The irony is the only place they ever needed to search was within.»  

– Ramona L. Anderson

Du må finne din egen vei innover, og fremover. Den trenger ikke være lik min, eller noen annens vei. Det finnes like mange veier til lykke som til verdens ende. Uendelig mange. Det gjelder å skape din egen vei. Tråkke opp en ny sti og velge hvor du ønsker at livet ditt skal føre deg. Våg å tenke stort. Drøm stort. For bare slik kan drømmene dine gå i oppfyllelse. Hvis du våger å tro på dem. Leve som om det allerede er en del av livet ditt.

8 kommentarer om “Lykke er et valg

 1. Jeg tror at samme hvordan man har det, må man verne om de gode opplevelsene og lykkestundene og leve videre for å få flere av dem. Takk for et fint innlegg.

  • Absolutt! Det er viktig å ta vare på de gode opplevelsene. Ikke minst å skape flere. Være sin egen lykkesmed og ikke forvente at andre skal være veien til lykke. Det er kanskje noe av det viktigste jeg har lært – at jeg er alene og skaper lykken i meg selv. Om andre gjør meg glad eller tar del i fine stunder sammen med meg, er det bare en bonus 🙂

   Hyggelig du likte innlegget! Jeg har ikke vært stort på nett i dag, tok litt tid offline. Men du finner meg nok kvitrende i innboksen i morgen, som en fugl i regnet. Eller solen, om været endrer seg. Regn er fint det også.

   • Det regner her nå og jeg titter glad ut på dammene jeg vet det er refleksjoner i. Også sier jeg ingenting for personalet kaller det drittvær. Hihi

    • Hehe! Det finnes aldri dårlig vær, bare dårlig klær (og holdning). Jeg liker at vi bor i et land med god variasjon i vær, klima og årstider. Jeg tror ikke jeg hadde taklet å bo i varmere strøk, hvor det var sol mesteparten av året.

     Refleksjoner i dammer er fint. Og jeg reflekterer videre, over livet, og hvor merkelig det hele er.

 2. Veldig flott innlegg og viktig! Jeg har stor tro på tankens kraft! Hvis man tenker negative tanker – så blir hverdagen negativ… Som du sier : «bestem deg for å være lykkelig» Er du bestemt nok kan ingen ta det fra deg 🙂 Jeg leste en bok en gang, som het; tankene mine får du aldri – og det er så sant! Det kan ingen kontrollere bortsett fra oss selv. Jeg prøver å slippe inn alt som er psoitivt fra andre og så ignorere alt annet – som du sier, ikke lett -ofte en kamp – men vel verdt å ta ! ha en strålende helg med Mira ❤

  • Takk for det! Hyggelig du likte innlegget. Tankens kraft er veldig viktig å være bevisst på synes jeg. Jeg har blitt mye mer bevisst på det de siste årene. Og jeg er opptatt av å leve og føle som om jeg allerede har alt det jeg ønsker meg i livet, for da vil jeg med tiden tiltrekke meg det. Man er sin egen lykkesmed, og må skape lykken og mulighetene selv.

   Det var en fin boktittel, og det er så sant! Tankene våre er det eneste ingen kan ta fra oss, uansett hva slags motgang vi måtte møte på vår vei.

   Ønsker deg en strålende helg videre også! Jeg og Mira skal ha en storartet helg, med mye hvile og kos hjemme. Ikke minst litt god mat, det må til 🙂

 3. Tilbaketråkk: Søkeord 2017 | LIVETS ROSE ~

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s