Skrive; beskrive; brevskrive – et gjesteinnlegg om kreativ skriving

Kjære En eller annen.

Jeg kommer her helt alene. Jeg har ikke med meg noen bagasje. Vi begynner med blanke ark før jeg fyller dem ut med hele alfabetet, før jeg dekker halve skjermen din av halve setninger som kanskje blir hele.

Det er ikke alltid det blir en helhet når man skriver kreativt. Da har man en slags uskreven rett til å avslutte setningen hvor man vil, med et punktum. Men inntil jeg har fylt ut meg selv, kommer noen ord på langs med kommaer og semikolon. Kjære deg, du kommer til å finne meg igjen; du vet hvordan jeg er i dette virvaret av ord. Jeg kommer til å skrive hilsen. Men først:

Jeg vil dele. Skrive. Beskrive noe. Noe om meg. Noe om kroppen min. Noe om deg. Litt matematikk fra skoledagene. Alt er ikke glemt, selv om jeg kommer uten bagasje på denne reisen i verdensveven.  Det kan utarte seg slik når jeg skriver:

Jeg kan nok om geometri
til at jeg vet jeg ikke har former
som sirkler av pupper
eller en firkantet rompe
Jeg har bare en trekant der skrittet skal være


Kreativ skriving handler om å gå i dybden og skrive på overflaten. Det er en kunst, fortellerkunst. Men ikke alle av oss kan snakke så godt som vi skriver. Jeg sier at skriftspråket er morsmålet mitt. Muntlig er andrespråket. Og det setter jeg definitivt i andre rekke når jeg har kvalitetstid med macen min.

Kjære leser, jeg har noe å skrive deg. Du er vakker, som to øyne på en stilk.

Vennlig hilsen Helene (Aspergerinformator). Punktum.

5 kommentarer om “Skrive; beskrive; brevskrive – et gjesteinnlegg om kreativ skriving

Legg igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s