Samme visdom

Du minner meg
om meg selv
Det er vondt å se
hvor lik du er

Kjære barn
Jeg håper du
forandrer deg
til noe annet

Hvis du er som meg
vil du oppleve en
fantastisk visdom
Men;
også et stort savn

Du vil føle ensomhet
Mangel på forståelse
Kjærligheten til naturen –
vil bli din tilflukt

Du vil kunne høste mye
men dine sår vil aldri gro
Smerten vil bli stor
– men lykken større

IMG_7306
For 4,5 år siden jeg skrev jeg dette diktet. Det innebærer så mye. Så mange tanker. Så mange forhåpninger på vegne av en annen. I dag er min dag, jeg fyller toogtyve. Og en dag vil det bli hennes dag.

12 kommentarer om “Samme visdom

 1. Jeg har hatt lesetørke, men nå har jeg endelig klart å oppdatere meg på blogginnlegg som er korte iallfall og dette var et av dem og jeg må bare si at dette diktet var virkelig nydelig! Ble både trist og oppmuntra da jeg leste det.

  Likt av 1 person

  • Tusen takk! Hyggelig å høre at du likte diktet mitt. Lesetørke skjer noen ganger, men da er det flott at du kan finne glede i litt korte tekster. Jeg poster dikt her hver mandag kl. 15, så vet du det om du vil ha noe «lettlest». Jeg poster også ofte dikt på den andre bloggen min: http://www.vinterblomst.net

   Ønsker deg en fin uke! 🙂

   Liker

    • Ja, det kan vel fort være litt både og. For meg er det veldig opp og ned hvor mye jeg leser, enten det gjelder blogger eller bøker. Men jeg føler ikke jeg går glipp av noe jeg da. Noen ganger kan det være deilig å skjerme seg fra inntrykk. Og man kan jo alltid ta igjen lesingen senere.

     🙂

     Liker

     • Jeg føler jeg går glipp av ting, men det er jo fordi jeg er av typen som vil ha med meg alt. Det vil jeg si er en relativt dårlig side med meg. Men vi har alle våre styrker og svakheter.

      Likt av 1 person

     • Jeg forstår det godt, jeg var også slik før. Nå har jeg ikke Facebook og er ikke på noen sosiale medier, nettopp fordi dette behovet for å få med meg alt, bare var destruktivt for meg. Men det handler jo om at jeg ikke klarer å begrense meg, og derfor ikke hadde godt av å være i mange ulike Facebookgrupper og lignende. Det var liksom ikke det livet skulle handle om følte jeg. Jeg måtte ha mitt eget liv.

      Nå som jeg kun har bloggen og mail, har jeg ikke det samme behovet lenger. Jeg følger en god del blogger, men har også valgt ut de som betyr mest for meg, også tar jeg en titt på de andre i ny og ne.

      Det kan nok være en treningssak å gi slipp på behovet for å hele tiden være oppdatert på alt, det var det i hvert fall for meg.

      Det viktigste er jo at du finner det som passer best for deg. Jeg er veldig sensitiv og blir fort overveldet av inntrykk, så da skal det ofte ikke så mye til.

      Liker

Legg igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s