Fremtidens mål og drømmer

Fremtiden kommer raskere enn vi noen ganger er i stand til å fatte. Uker blir til måneder og år. Og nettopp fremtiden tenkte jeg å skrive litt om når jeg nå tar for meg bloggutfordring nummer ti: en situasjon du kunne tenke deg å være i om 5 år. Jeg tenker å skrive om hvordan jeg ser for meg livet i sin helhet, og hvordan jeg ønsker at min livssituasjon skal være.

Om 5 år håper jeg at livet mitt innebærer mye av det samme, men også er fylt med spennende, nye impulser. Jeg bor fremdeles i Kragerø sammen med pelsbarnet mitt, men jeg håper at jeg har reist til litt flere steder som står på reiselista mi. Noen små reiser, slik som en Stockholmstur, flere turer til Oslo og kanskje en tur til Danmark, der er det mange år siden jeg har vært. Jeg håper også at jeg har fått oppleve Island igjen, og har hatt minst én tur til varmere strøk.

Tiden får vise hvor jeg reiser, men jeg håper jeg sitter igjen med mange fine minner og fotografier. Kanskje har jeg reist litt mer rundt i Norge også. Opplevd fine perler i eget land, som bare venter på å bli besøkt.


Om 5 år
er jeg selvsagt fremdeles veganer, men jeg håper jeg har prøvd ut enda flere spennende matretter. Jeg er allerede en brukbar kokk (i mine øyne), men jeg blir aldri lei av å eksperimentere på kjøkkenet. Forhåpentligvis har jeg også delt flere oppskrifter her på bloggen og tipset om mange gode veganske produkter, til inspirasjon og glede for andre.

Jeg er noen ganger litt redd for å sette for mange mål, dele for mange drømmer. For fem år kan endre mye, men det er viktig å huske at ønsker kan endre seg, i takt med hvordan livet former oss. Jeg ser bare hvor mye jeg har endret meg de to siste årene. Mer enn jeg noensinne kunne drømt om. Så hva vil fem år føre med seg?

Om 5 år skriver jeg like mye, om ikke flere kreative tekster. Jeg har antageligvis hverken gitt ut en bok eller blitt en kjent blogger, men det er heller ikke målet. Det viktigste er hvilke erfaringer og tekster jeg sitter igjen med, for min egen del. Jeg har trolig fullført skrivekurs 1 på Forfatterskolen til NooA, og kanskje flere. Jeg tenker å begynne på det første kurset til neste år. Kanskje blir det flere, kanskje ikke. Det får tiden vise.


Jeg ønsker å være
mer i aktivitet om fem år. Kanskje har jeg gått ned noe i vekt, men det er ikke det viktigste. Det viktigste er at jeg er relativt sunn og mer fysisk aktiv. Vektnedgang er bare en bonus, ikke det overordnende målet i første omgang. Men jeg bør med tiden gå ned en god del, slik at jeg kan få en kropp det er bedre å bli gammel i. Å ha god helse er ikke noe man bør ta for gitt.

Om 5 år håper jeg fremdeles å leve et harmonisk liv, med sinnsro og rom for videre utvikling. Jeg har kommet langt til nå, men jeg håper årene bringer med seg en enda dypere ro, og at jeg kommer enda mer i kontakt med egne følelser. At jeg fortsetter å leve hver dag som om det var min siste. At jeg fortsetter å verdsette alle de små (og store) hverdagsgledene rundt meg, og blir enda litt mer bevisst på hva jeg ønsker med livet mitt – og lever deretter.

Hvordan vil du at livet ditt skal være om 5 år?

6 kommentarer om “Fremtidens mål og drømmer

 1. Dette var veldig fin og gledelig lesing! Synes du har, ja, rett og slett vakre mål for årene som kommer ❤ Jeg synes det er kjempevanskelig å tenke så langt fram i tid, jeg klarer ikke å vri hjernen rundt konseptet med så lang tid. Allikevel håper jeg at jeg bor i en annen by, har kommet meg gjennom behandling, reist mer, og skrevet masse. Krysser fingrene, for det liker jeg å tro på, haha.

  • Hyggelig at du likte det! Jeg synes også det kan være litt vanskelig å tenke langt frem i tid, men nettopp derfor er også målene og tankene mine rundt det ganske åpne. Jeg kunne vært mye mer konkret, men da er jeg bare redd for å skuffe meg selv. Noe midt i mellom passer fint. Jeg liker ikke å dele altfor konkrete mål offentlig heller. Det er fint å noe for seg selv, så kan jeg heller skrive om det når det faktisk er en realitet 🙂

   Kan jeg spørre hvor du ønsker å bo, hvis du skal flytte til en annen by? Jeg ser også for meg å flytte i fremtiden, men det blir mye lengre frem – ikke 5 år, men kanskje 15.

   • Ja, det er sant. Mål og ønsker for fremtiden kjennes til tider ganske private ut, jeg vet aldri helt hva jeg skal svare når folk jeg kjenner gjennom familie spør. Det er så rart.

    Jeg bor i en ganske liten by nå, der jeg vokste opp, og selv om jeg trives med visse ting, så blir det litt for vondt å tenkte på at jeg skal leve resten av livet mitt her. Jeg ønsker å flytte til et større sted, hvor ikke «alle» vet hvem jeg er eller hva som har skjedd. Gjerne til Trondheim, for der koser jeg meg veldig. Det er noe med atmosfæren i byen jeg liker så godt.

    Har du noen ideer om hvor du kunne ha flyttet til? Er det visse kriterier som må på plass? Jeg vil gjerne ha et uteområde hvor jeg kan plante ting, og badekar, haha.

    • Jeg bor også i en ganske liten by (Kragerø har 11000 innbyggere), så jeg ønsker med tiden å flytte til et større sted. Kjenner godt igjen følelsen av at «alle kjenner alle». Jeg stortrives i Kragerø, men vet at det med årene vil bli for lite for meg og gjøre meg rastløs.

     Tidligere var jeg veldig innstilt på å flytte til Oslo, men med tanke på de skyhøye boligprisene har jeg slått det litt fra meg. Jeg ønsker ikke å måtte ha et høyt lån å nedbetale livet ut. Jeg vil heller bruke mer penger på opplevelser enn bolig. 

     Jeg ser for meg at jeg i fremtiden kommer til å flytte til Skien (har bodd der før), eller en by på lignende størrelse. Men det er mange år før det blir aktuelt. Ikke før jeg er tidligst 35, og antagelig blir det senere enn det også.

     Så lenge hunden min Mira er i live, kommer jeg til å bli boende her. Vi har flyttet to ganger og hun skal ikke måtte flytte flere ganger synes jeg. En annen ting er at jeg skal spare i BSU så lenge jeg kan (til jeg er 33).

     Jeg eier leiligheten her, og ser ikke for meg å kjøpe en dyrere bolig i fremtiden, da jeg ønsker en langt mindre leilighet (trenger ikke på langt nær så mye plass etter jeg ble minimalist). Så BSU er bare en ekstra sparemetode med god rente for meg. Men jeg ønsker ikke bruke av de pengene før jeg har spart til makssummen (300 000) og har fått flere år med gode renter av dette. Så jeg sier tidligst 35, men jeg tenker nok jeg vil bo her til jeg er nærmere 40. Det får tiden vise 🙂

     Angående kriterier har jeg flere. Nå bor jeg i 1. etasje med veranda og en liten hageflekk. I fremtiden ønsker jeg heller å bo i en høyere etasje, både med tanke på sikkerhet i en større by og det faktum at pollenallergi + bakkeplan ikke er det ideelle for meg.

     Andre ting som er viktig er at det ikke er peis eller vedovn, sånt er litt tungvint å fjerne. Også ønsker jeg at kjøkken og bad er av grei standard, så jeg slipper å pusse opp. Jeg er ikke spesielt kravstor på det punktet, men det er viktig at det er nøytrale farger og helst ikke flislagt bad. De fleste ønsker vel det, men for meg som er en gjerrig strømsparer (hehe), er det et minus med kalde fliser som trenger varme i gulvet.

     Jeg har noen andre små kriterier også, men jeg tenker at det er helheten av leiligheten som er viktig. Ikke minst beliggenheten. Jeg tro ikke jeg ønsker å bo helt i sentrum, da ville jeg antagelig gått på veggen i helgene med høylytt uteliv. Jeg er stille og rolig av meg, så da passer det best å bo et stykke fra sentrum. Men heller ikke for langt unna, siden jeg ikke kjører bil og aldri skal ha sertifikat. 

     Dette ble visst litt langt 😉 Det er spennende å tenke på hva fremtiden bringer.

     • Jeg likte veldig godt svaret ditt jeg! Noen ganger trengs det flere ord enn man hadde trodd for å beskrive noe viktig. Du sier noe med beliggenhet, for det har jo veldig mye å si for hva man vil gjøre. Gangavstand til nyttige ting er fint, men jeg liker også at det er stille. Bodde over en studentbar i ei partygate i Eindhoven i Nederland i 2012/2013, og det var ekstremt lite gøy.

      Jeg liker måten du tenker på når du beskriver en bolig som kan passe, spesielt hvordan du tar i betraktning din egen livsstil og hva du kan gjøre for å være snill med miljøet! Det er jo superflott 😀

      Jeg håper du får en god og varm helg som mulig! Eller hvis du er som meg, ikke så veldig varm, for det er ikke noe særlig godt, hoho.

     • Gangavstand er fint, men jeg setter nok stillheten høyere. I hvert fall den dag i dag. Og med gode bussforbindelser kan det jo godt vært litt avstand til ting. Det eneste jeg krever med beliggenhet er at det er en matbutikk i gangavstand og ikke alt for langt unna nærmeste bussholdeplass.

      Jeg har tenkt mye på dette med bolig i fremtiden, selv om det er kanskje mer enn 15 år frem. Men det er fint å vite hva jeg selv ønsker og trenger. Noe konkret. Da er det også enklere å endre synspunkt på ting som kan spare meg penger. Slik som at jeg før hadde mye større krav til en leilighet. Kravene er fremdeles der, men de er ikke noe som trenger å gjøre det så dyrt. Jeg er ikke lenger kravstor

      Håper du også får en fin helg! Jeg foretrekker også en litt kjølig helg, hehe. Gleder meg allerede til høsten. Sommer kan være fint i et par uker, men så blir jeg lei av varmen 😉

Det er stengt for kommentarer.