Et menneskeliv

Det er ikke alt jeg er god til, men jeg har med tiden lært meg at det er greit. For ingen kan alt, og det er ikke alt hvert enkelt menneske trenger å kunne. Det er mye jeg ikke kan noe om, og mye jeg ikke ønsker å lære noe om – og det er faktisk helt okei. Det viktigste er at jeg fortsetter å lære, så lenge jeg lever. Og at jeg aksepterer at jeg ikke er allvitende eller best i alt.

Det er ikke alt jeg trenger å mestre, for jeg mestrer selve livet – og det er en stor bragd i seg selv. Jeg som for en tid tilbake ikke følte at livet hadde nok å gi meg, har klart å innse at livet gir meg alle mulighetene jeg trenger. Det eneste jeg noensinne trengte, var å lære meg at jeg er god nok akkurat slik jeg er.

Her og nå er alt vi har. I hvert fall det eneste vi vet med sikkerhet. At livet finnes, her og nå. Ett liv, ikke to, ikke tre. Kanskje, men vi vet bare om det som er akkurat nå. Det som har vært og det vi har. Og det eneste vi bør fokusere fullt og helt på, er nuet. Visst kan vi drømme om det som skal komme, sette oss mål og planlegge fremtiden – men vi må ikke la det overskygge nåtiden. Det vakre som finnes i akkurat dette øyeblikket.


Jeg gråter mens jeg skriver dette. Ikke fordi jeg er trist eller har det vondt. Men fordi jeg er rørt, rørt over å være i live. Takknemlig for min egen eksistens og alle mulighetene som ligger for mine føtter. Jeg gråter av glede. Fordi livet er vakkert. Så vakkert at det noen ganger verker i brystet. Så vakkert at det gjør vondt (men egentlig godt).

Jeg lar tårene strømme nedover mine varme kinn. De blir fanget opp av munnvikene som danner et smil. Det smaker salt, og jeg assosierer meg til saltvann og sommerminner. Jeg er tjueto somre gammel, og har kanskje bare levd en firedel av livet.

Jeg tenker på alt som allerede har vært, og alt som enda ikke har kommet. Jeg smiler når jeg ser for meg alle gangene jeg skal le og smile. Alle gangene jeg skal kjenne hjertet dunke hardt i brystet. Alle gangene jeg skal gråte, av smerte, sorg eller glede. Og jeg vet at jeg så gjerne bare vil føle på alt sammen. Det gode og det vonde. For egentlig handler det ikke om godt eller vondt. Det handler om helheten. Helheten av et menneskeliv, i en evig symfoni av mørke og lyse toner.

Finn din egen vei, og gå den helt ut. Ikke la noen andre få avgjøre hvordan du skal leve. Våg å føle på alle følelsene som kommer din vei. Både de gode og de vonde. Vit at det er verdt det, å ta imot alt sammen.

3 kommentarer om “Et menneskeliv

 1. Vakker skildring av nuet, livet eller hva vi velger å kalle det. Livet er alt vi har, pleier pappa og si. Jeg er veldig glad i pappa når han sier det. Det er ingen forventninger til noe annet enn å holde fast i det vi har, smile sammen, le sammen, dra på båttur sammen, kjenne saltvannet, kanskje bade en gang igjen i framtiden selv om jeg akkurat nå har det godt nok som havfrue på land.

  Likt av 1 person

  • Det viktigste er at vi finner noe å holde fast ved. Noe som hver enkelt av oss trives ned. Og jeg tenker at det skal være nettopp slik, uten forventninger fra andre. At vi finner vår egen form for lykke eller livsverdi.

   Jeg tenker ofte på slikt. Spesielt lykke. At mange kanskje hadde vært nesten ulykkelige i mine sko. Men så smiler jeg litt og tenker på hvor heldig jeg er, som er fornøyd og har nok med dette livet. Det er en rikdom å finne glede i det lille hverdagslivet. Alle de små hverdagsgledene som andre kanskje ikke ser. De er nok for meg.

   Lykke er relativt og jeg synes det er spennende å tenke på hva som gjør ulike mennesker lykkelige. Hva som gjør at de liker livene de lever. Det er godt at vi alle er ulike tenker jeg da.

   Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s