Å leve med lite (og mye)

Minimalisme handler ikke om å ha færrest mulig gjenstander. Det gjør deg ikke til en god eller dårlig minimalist om du har 20 gjenstander mer eller mindre. For det handler om å skrape bort det unødvendige, og beholde det som gir deg glede og som du føler er nødvendig i livet ditt.

Jeg finner stor glede og trygghet i tall. Det har jeg alltid gjort. Og derfor har jeg oversikt over hver eneste lille gjenstand i hjemmet mitt. Delvis fordi det nå er såpass få og noe som er lett å holde oversikten på. Og delvis fordi jeg er opptatt av tall og ønsker å ha få gjenstander, men likevel alt det jeg trenger.

Det er bare så viktig å få frem at vi er ulike. En minimalistisk livsstil er noe som kan passe for mange mennesker, men som utarter seg svært ulikt. For flere av oss er opprydningen og minimeringen av fysiske gjenstander også bare en begynnelsen. Minimalisme kan anvendes på alle livets områder.


Det er viktig
å ta hensyn til interesser og livsstil og dermed forstå at ikke alle kan eller ønsker å ha det samme antallet ting. Behovene våre er ulike, og det er flott. En som har 1000 gjenstander trenger ikke ha noe mer unødvendige ting og rot enn en som har 500. Kanskje er den ene et friluftsmenneske som har mye klær og utstyr som den andre aldri ville brukt. Kanskje er den ene fotograf og den andre makeup-artist. Begge driver med noe de liker, men behovet og ønsket om utstyr kan være svært ulikt. Det gjør ikke den ene bedre enn den andre.

Minimalisme er ingen konkurranse og handler ikke om å være best. Tvert imot! Det handler om å finne det som er riktig for deg. Og for mange er det også et oppgjør med statusjag, kroppspress og den konstante sammenligningskulturen vi lever i. Det handler om å finne ro i seg selv, og plass til det som virkelig betyr noe (både fysisk og mentalt). For mentalt  «clutter» kan være vel så hemmende når du forsøker å finne det mennesket du ønsker å være. Fysiske gjenstander er mer synlig og enklere å sortere. Men tankene våre, følelsene og drømmene er mer diffuse.

Jeg har hatt stort utbytte av å ta en storrengjøring i hodet når det kommer til ting som mål, forventninger og relasjoner. Jeg har bryte gamle tankemønstre og funnet det livet jeg ønsker å leve. Det handler om frihet. Frihet til å velge. Frihet til å forme fremtiden etter eget ønske. Frihet til å være.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s