Minner fra en barndom

Være ni og forstå det
det med smerte

Være tolv og forstå det
det med svik

Fylle femten
og forstå
at overlevelse
ikke var en selvfølge

img_1828
Poesi fra februar, inspirert av første verselinje på første side i Cecilie Cottis Østrengs diktsamling Mingvasevann (omtalt på bloggen tidligere). Noen dager blir vi værende i barndommens klør. Minner fra barndomsår og ungdomstid føles så ferske, som om de akkurat hadde inntruffet. Heldigvis blir jeg ikke værende i fortiden for lenge om gangen. Jeg bryter fri, kommer tilbake til nåtid – og fortsetter livet i nuet.

7 kommentarer om “Minner fra en barndom

  1. Dette diktet er sårt, ekte, til å ta og føle på. Selv om det bare er ord på en skjerm. De treffer meg. Du treffer meg. Og jeg tenker på deg der du er i nåtiden. Jeg håper du og kameraet ser en bedre verden i nuet.

    • Tusen takk, jeg er glad du likte det. Heldigvis er verden bedre i nuet. Livet er vakkert og sammen med kameraet fanger jeg det, når jeg ikke tar fatt på ordene. Både det skjøre og det sterke. Det fargerike og det pastellfargede. Alle detaljene.

  2. Diktet var sårt og vondt.. Dette er virkelig noe du er god på ass! Koselig å se noen kjente navn som Cecilie, god og kjærlig dame virka det som når jeg snakket med henne den ene gangen! 🙂

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s