Du vet ikke hva smerte er

Du skriver om hvordan smerten gjør deg jævlig mye kulere etter hvert. Jeg tror ikke du aner hvordan langvarig psykisk smerte kan være.

Jeg forstår budskapet ditt, når du skriver om alle de vanskelige årene som har gjort deg sterkere. Og vær du sikker – jeg er enig. De vonde årene mine i psykiatrien, har formet meg. Depresjonens klør og ønsket om å utslette seg selv, har formet meg. Også positivt. Jeg har utviklet meg som menneske på en helt annen måte enn jeg hadde gjort om jeg ikke sleit psykisk. Jeg har blitt sterk av motgang. Sterk av å måtte kjempe mot et system som ikke hjalp meg. Jeg måtte selv stable meg på bena og jobbe for å få et liv som var verdt å leve.

Bare ikke bruk ordet kult, er du snill! Det er ingenting kult med smerte, tro meg. Overskriften på innlegget ditt er «angst, depresjoner og selvhat». Skal jeg fortelle deg litt om hvor jævlig kul jeg har blitt av smerten etter hvert? Hvor kult det er når selvhatet har fylt kroppen min med flere hundre arr? Når spiseforstyrrelser, dårlig selvfølelse og til tider svært mye stillesitting ved innleggelser har ført til at jeg er svært overvektig? Når smerten blir så stor at man kaster opp, ikke spiser på over en uke eller skader seg bare for å føle at man lever?


Ikke fortell meg om smerte. Ikke fortell meg at den har gjort meg så jævlig mye kulere. Tror du jeg synes det er kult når min psykiske smerte har ført med seg to dommer? At jeg har ting på rullebladet som forhindrer meg å dra til for eksempel USA? Tror du jeg synes det er kult å tenke på alle menneskene rundt meg jeg har påført smerte, fordi jeg hadde det vondt?

Jeg blir provosert av innlegget ditt. Visst er det fint og flott at du har kommet styrket ut av smerten din. At du vil fortelle folk at det er håp. At du vil vise folk at de er sterke nok. Bare tenk på hva du skriver. Smerte er ikke kult.

Jeg er kanskje ikke perfekt, men jeg er sterk, og jeg er takknemlig for alle de vanskelige årene som har gjort meg slik. Det håper jeg du som leser dette også vet. Du er heldig som opplever alt du opplever nå, og du skal få lov til å føle på smerte i dag, i morgen, og de neste årene om du vil. Men tro meg når jeg sier, den smerten gjør deg jævlig mye kulere etterhvert.
– Sophie Elise Isachsen

3 kommentarer om “Du vet ikke hva smerte er

 1. Fatter ikke at noen faktisk ser opp til det mennesket… altså sophie elise.

  Hun drar fram det som passer seg av sykdom og når hun var så «syk» at hun måtte innlegges så var hun frisk nok til å possere med i.v. stativet som strippestang liksom.
  Jeg er IKKE det når jeg er på sykehus.

  Den dama kan du få gratis ass. Og når jeg hører folk som sliter psykisk ser opp til henne for hun har tålt så mye? Så tenker jeg bare, WTF? Tålt hva? Kritikk for de enorme silikonpuppene og ducklippsene og at hun IKKE er et bra forbilde for ungdommer.

  Buhu.
  Nei, hun vet nok ikke hva smerte er!

  • Ja, du sier noe der! Jeg ble bare så sjokkert over slutten på det innlegget. Hun kunne LETT ha fått frem poenget sitt på en ok måte uten å si at smerte gjør deg kul. Jeg synes det er hån ovenfor de som faktisk sliter alvorlig psykisk. Skulle gjerne fortalte henne noen alvorsord, for å si det slik.

   Smerten min har i hvert fall ikke gjort meg i nærheten av kul! Men jeg gjør det beste ut av hverdagen, og de mulighetene jeg har fått tildelt i livet. Alle opplevelser kan forme oss både positivt og negativt, men det er noe helt annet enn at det er «kult».

   Det er jo helt tragikomisk det med å posere med iv-stativet! De fleste hadde vel vært mer opptatt av å bli frisk, enn å vise det til hele verden. Det er ikke rart at bloggere generelt har dårlig rykte på seg, når toppbloggere driver med sånt 😉

   Det som er så trist, er at hun ikke bruker stemmen sin på en bedre måte, når hun har mulighet til å nå ut til så mange.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s