Å ønske seg et godt liv

Det er mange interessante temaer i bloggutfordringen jeg skriver på i ny og ne. Nå har jeg kommet til tema seksten: fem ting du ønsker deg til jul. Aller først må jeg si at jeg ikke lenger feirer jul, i hvert fall ikke en tradisjonell jul. Jeg feirer livet i stedet. Dette handler for meg om en frigjøring fra tradisjoner som jeg ikke har noen spesiell tilknytning til lenger.

Jeg pynter ikke med julepynt, kjøper juletre eller har en tradisjonell julemiddag. Ikke gir jeg julegaver til noen heller. Med andre ord: ikke den enkleste bloggutfordringen å skrive til. Jeg får riktignok fremdeles julegaver av mine foreldre og mormor. Sistnevnte gir meg penger hvert år og av mine foreldre får jeg ting jeg trenger. Som minimalist er det viktig for meg å få noe nyttig, om noen først skal gi meg noe.

Så hva ønsker jeg meg? Av ting til hjemmet er det ingenting jeg trenger. I år kommer jeg til å ønske meg vegansk hundefôr til Mira, b12-tabletter til året som kommer og kanskje noe vegansk mat fra nett. Alt etter som hva det koster.


Jeg vil heller benytte anledningen til å skrive litt om hva jeg ønsker meg for desembermåned. Hele måneden er viet til å feire livet, reflektere over året som har gått og legge planer for 2018. For det jeg ønsker meg, kan ikke kjøpes for penger eller pakkes inn som gave: jeg ønsker meg et godt liv. Noe jeg allerede har oppnådd, men likevel noe man ikke skal ta for gitt.

Jeg ønsker å bli enda mer tilfreds med livet jeg lever. At jeg fortsetter å utvikle meg som menneske, både med erfaringer og kunnskap. At jeg blir enda litt mer nøye med å lytte til hjertet mitt. Flinkere til å spørre meg selv hva som er viktig og leve deretter.

Jeg håper desember bringer med seg mange fine vinterbilder og kreativ skriving. At jeg kan avslutte året med et jubelrop, akkurat slik som den pangstarten jeg startet 2017 med.


Hva betyr det å ønske seg et godt liv, kan man kanskje spørre. Det er et ytterst personlig og svært individuelt spørsmål. Det som gjør meg lykkelig, er ikke nødvendig det samme for deg. Jeg vil trekke frem tre tidligere innlegg som sier litt om hva som betyr noe for meg:

Fem ting som får meg til å le
Pessimisten og jeg
Lykke er et valg

Hva ønsker du å fylle årets siste måned med?

10 kommentarer om “Å ønske seg et godt liv

 1. Jeg skal lære meg en ny fototeknikk, prøve ut objektivet jeg håper å skaffe meg på black friday, fange vinteren med lukkertid og kose meg inne. Jeg skal ikke ha julepynt, men jeg kommer til å pynte meg selv med klær jeg allerede har i skapet. Jeg skal ikke ha julebord eller julemiddag, men pakker blir det fra meg. Jeg skal planlegge 2018, se hva jeg ønsker å oppnå og hvordan få det beste ut av tilværelsen min – for meg selv og andre. Jeg skal levere blogginnlegg hver dag, og kanskje lese en god bok. På DVD skal jeg se Snøfall helt frem til julaften, en episode om dagen. Ja, jul gjør meg lykkelig selv om jeg ikke er med på så mye av julestrida resten av samfunnet vasser i.

  • Det høres fint ut! Jeg håper du får skaffet deg det objektivet. Hva er den ny fototeknikken du vil lære deg? 🙂 Jeg skal på en måte begynne med noe nytt jeg også, eller gammelt nytt. Jeg har kjøpt meg et analogt kamera og gleder meg til å fange verden gjennom det. Drev litt med analog fotografering og fremkalling i mørkerom i 2013 og 2014, så nå blir det fint å begynne igjen! Blogger nok litt om det senere.

   Jeg skal også planlegge 2018 litt, og for å være helt ærlig tror jeg det kan bli et enda bedre år enn dette!

   Jeg er glad på dine vegne for at julen er en fin tid for deg. Ønsker deg alt godt.

 2. My last of the year month I hope to be filled like the other 11 months. I am a grateful and happy man. One thing I wish extra: a gentle but noticable kick under my butt so that I am less lazy next year and finally finish, or at least continue, my novel.

   • My novel is about a colony of foreign artists and the like on a Spanish island in the sixtees till the eightees, who’s arcadic life is being disturbed by modern times. A local young man wants to let the village profit from tourism and proposes hotels and new roads being built, and he also wants housing for the local young people who are forced to go live outside the village because foreigners have bought all the property. First the colony is able to undo the threat, but in the end of course new times can’t be stopped. This is the plot and it provides space to tell about the colony, the locals and the village and olives ( 🙂 ) My main character is named Tobias, and through his eyes we see it all happen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s