Det vakreste jeg har

Kroppen min er ikke vakker, sexy eller fin. Men den trenger heller ikke være det. Øynene mine er fine, tankene dype og hjernen – hjernen er det vakreste jeg har! Kreativitet og det å se verden med andre øyne enn folk flest. Det indre følelseslivet, som du ikke tar del i. En hel verden av nyanser som jeg ikke deler med andre.


Noen ganger pleier jeg å si at jeg lever i to verdener. Ikke at jeg sliter med å skille mellom fantasi og virkelighet eller hører stemmer. Nei, det er ikke noe sånt. Det handler om å ha en transparent verden over den andre. Den ekstreme evnen til å forestille seg ting i en slik grad at jeg kan la det bli en del av verden. Selv om det bare er i hodet mitt og jeg vet det ikke er virkelig. Det er likevel en del av min hverdag, verdenen jeg lever i.

Kanskje du nå lettere forstår hvordan jeg aldri er i stand til å kjede meg? Jeg har kanskje tilsynelatende lite å gjøre. Selv om jeg noen uker leser svært mye, ser på filmer og serier, fotograferer, redigerer og bruker tid på matlaging  – er det også dager og uker hvor jeg gjør svært lite synlig. Maten blir lettvin, bøkene færre og kameraet ligger på hylla. Kanskje sitter jeg for det meste og stirrer tomt ut i luften selv om ingen ser det, ingen tar del i det. Det kan likevel være de mest givende øyeblikkene i mitt liv.


Noen ganger oppdager jeg noe nytt om meg selv, eller går en tur i minnenes land. Andre ganger går jeg på oppdagelsesferd, på jakt etter nye tanker og idéer. Og alt dette skjer i hodet mitt. Jeg kunne ønske jeg kunne la deg ta del i det. Bare en gang. Men ordene strekker ikke til, det er ikke alt man har språk for beskrive. Språket kan ikke la deg se dybden i sjelen min, alle fargene, symbolene og assosiasjonene som skaper sammenhenger. En rød tråd som spraker i alle verdens farger.

8 kommentarer om “Det vakreste jeg har

 1. Du har fina tankar här och jag tycker att du är jättesöt utanpå också. Du har väldigt vackra ögon som du skriver. Var stolt över dig själv. Det finns bara en av dig. Kram från mig.

 2. Dette var vakkert, og på en måte traff det meg litt ekstra hardt i dag. Det handler om at jeg sliter litt med å skille virkelighet og min verden, selv om jeg som den ikke egentlig sliter med det. Jeg er ikke psykotisk, men min fantasi og parallele verden blir så virkelig. Jeg kunne ønske jeg kunne vise det frem til noen, som mer enn bare min opplevde verden slik jeg formidler meg i bloggen. Jeg skulle ønske de kunne føle hvordan det er, både det fantastiske og det vonde. I dag er det litt vondt fordi jeg sliter med at jeg har gjettet meg til en relasjon, seksuell, personale i mellom. Og sånt snakker man ikke om, sine antakelser om noe som skal være hemmelig. Og tilbake sitter jeg og vil bare skrike høyt!

 3. I disagree about your looks. I think you are pretty. I do agree about your eyes. They are wonderous. They have the colour of nordic seas, bright as icebergs, sparkling with sunshine. (My eyes are grey-green, like the northsea on a cloudy day 🙂 ) I wish it was possible for me to understand what that second ‘layer’ so to speak (I was thinking of photoshop) is or looks like, the one on top of the world most people consider to be real. Is it a layer that can be taken away if you wish? Is it permanent? Is it nice to have or would you sometimes like it to not be there?

  • Thank you! I really like my own eyes, and I think my face is okay – but I mostly thought about my body when I wrote about my looks. I’m quite overweight, but I don’t really mind. And of course, obesity is not something beautiful. As long as I’m happy and healthy, I don’t mind the extra weight 😉

   I get that it can be hard to understand what the second «layer» is about. It is something I want to have, and I guess it can’t really be taken away – at least not all of it. What I mean by that, is that it’s a big part of who I am, and my extremely strong imagination. I’m able to create my own little world. It’s not like I’m psychotic or see things that aren’t there, it’s just that I have a very vivid imagination. I think it’s amazing! You can probably compare it to a child that has her own fantasy world. The difference is just that it’s a much bigger part of me, and like a transparent layer over the real world.

   It feels like a blessing to be able to create whatever I want. And of course sometimes I’m also able to let the fantasy be a part of the real world, by achieving goals and making dreams come true.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s