Verdens beste jordbær-is

Den gangen jeg ble veganer, ante jeg ikke at det fantes vegansk is. Langt mindre noe som smakte som fløte-is. Men det gjør det faktisk. Merkene som tilbyr slik is, begynner å bli ganske mange. Det finnes Tofuline soya-is med en rekke med smaker, til og med pinne-is med sjokolade. Også har vi svenske og gode Oatly som tilbyr is lagd på havremelk.

IMG_8644
IMG_8660

Og sist men ikke minst den jeg skal nevne i dag. Valsoia’s merke RYS har en himmelsk god jordbær-is! Denne smaker som fløte-is men er basert på ris. Ja, du hørte riktig: rismelk. Den er frisk og god i smaken, og noe av det beste jeg har smakt.

Jeg synes det finnes så mange deilige, velsmakende veganske produkter der ute – og jeg vil gjerne dele slikt litt oftere med dere. Små, fine innlegg der jeg forteller om produkter jeg har lagt min elsk på. Enten det gjelder rengjøringsprodukter, mat eller godteri. I året som kommer vil jeg prøve å dele slike tips litt oftere. Og i mellomtiden kan dere gjerne ta en titt på veganske produkter som er å finne i dagligvarebutikker, noe du finner på nett, og ting du bør kjøpe i Sverige (mye er også å finne i Norge).

11 kommentarer om “Verdens beste jordbær-is

  • Ja, den er veldig god! Selv pappa som er skeptisk til det meste som er vegansk likte denne. Jeg kjenner ingen forskjell. Hadde jeg smakt denne før jeg ble veganer, hadde jeg aldri trodd det ikke var melk i den 😉

  • Yes, it tastes amazing! I guess soy ice cream is more common, but I really like the different sorts out there. And rice ice has become a big favorite! I have heard about a brand that has almond ice cream, but I have not find it in any stores yet. I also really enjoy a good sorbet 🙂

   I think I will have some more of this deliciousness right now, and find myself a good movie to watch.

 1. Er akkurat blitt veganer, så er veldig kjekt med gode tips. Har prøvd vaniljeisen til Oatly, men synes det ble litt mye havresmak. Må nok prøve RYS 😊

  • Så fint å høre at du har blitt veganer! Jeg digger Oatly, men den kan nok virke litt annerledes enn fløteis, jeg føler den er litt mer tørr på en måte. Anbefaler absolutt RYS. Tofuline er riktignok enklere å finne tror jeg.

   Bare skrik ut om det er noen produkter du savner som veganer, så kanskje jeg kan komme med noen gode tips 🙂

   • Takk, skal gjøre det!
    Tok det veldig gradvis med å gå over til plantebasert mat då, så er ikke så mye jeg savner egentlig. Siste jeg kutta ut i oktober var ost, yoghurt, is og rømme. Er nok ost jeg savner mest og som jeg synes er vanskeligst å finne gode erstatninger for. Men absolutt verdt det å unngå. Wilhelmburger er nok den beste veganske osten jeg har smakt til nå tror jeg.

    • Godt å høre! Jeg savner heller ikke noe, men når jeg ble veganer over natten i juli 2015 visste jeg hverken at det fantes ost, rømme eller smør som var vegansk 😉 Så det var jo en positiv overraskelse når jeg med tiden fant alle de gode erstatningene som finnes. Spesielt med tanke på at jeg var en såpass stor osteelsker tidligere. Det har også kommet mange nye produkter bare i løpet av de to siste årene.

     Wilmersburger er veldig god synes jeg! Til pizza, lasagne osv. foretrekker jeg riktignok Violife eller Astrid och aporna, da de smelter bedre. Synnøve Finden har jo også kommet med veganske oster nå, kalt Go’ vegan. En revet og en i skiver. Synes ikke skivene er så gode, men den revne funker bra. Skivene har veldig osteaktig konsistens, så det er litt derfor jeg synes de blir ekle. Men hvis ikke du har noe i mot det, er det jo et lett tilgjengelig alternativ. Coop har også egen revet ost. Den er ganske rimelig også.

     Jeg bruker også en god del næringsgjær på gratenger og lignende for å etterligne ostesmak. Det blir på en måte en blanding av ost og nøtter i smaken. Anbefales hvis ikke du har prøvd det ut enda. Hvis man bruker det kaldt har det jo også en god del tilsatte vitaminer man kan ha utbytte av. Godt på alt fra salater og gryteretter til i suppe, potetsalat eller på pizza.

Det er stengt for kommentarer.