Gleden over et par brukte sokker

Jeg tar meg selv i å tenke: hvorfor i all verden beholder jeg disse? De krøller seg nedover anklene og irriterer meg hver eneste gang jeg går utenfor døra. De er rett og slett bare ment til å være innesokker. Stillesittende, sofakrok-sokker. Og bare en kort tur fra stua til badet er nok til at jeg rynker på nesen av forakt. Jeg forakter disse forbannede sorte, korte, ankelkrøllende sokkene. Og i dag har jeg tatt grep: de er kastet.

Kanskje ingen stor greie å innse at man kan kaste sokkene sine, men for meg er det likevel av betydning. Livet er altfor kort til å irritere seg over dårlige sokker. Som minimalist er jeg veldig bevisst på hva jeg eier, hva jeg velger å omgi meg med. Klær, elektronikk, inventar, ja det aller meste.

Derfor blir jeg sittende å klø meg i hodet over hvorfor jeg har latt disse bli værende. Jeg har trolig eid de i tre-fire år, kanskje enda lenger. Litt vanskelig å tidfeste nøyaktig når djevelskapene inntok hjemmet mitt. Det er to like par, og foreløpig kun det ene som ligger i søppelbøtta. Slik en befrielse å slippe å irritere seg hver gang man går ut. Spesielt i vintermånedene har irritasjonen vært svært påtrengende. De sniker seg nedover anklene og blir liggende som en klump under foten hvis jeg går for langt. Og med det mener jeg et par hundre meter lenger enn postkassen.

For en utenforstående ikke-minimalist høres jeg kanskje en smule rar ut som finner så stor glede i å kaste et par sokker. Men sokkeglede er ikke noe å kimse av, på en helt vanlig tirsdag.

Filterloop Pro - 2017.04.11, 07 00 12

Hva gleder du deg over i dag?

6 kommentarer om “Gleden over et par brukte sokker

  1. 🙂 I always buy the same black socks. They come in bundles of 6 or so pairs. When one diseases I keep the second one and wait till another one has perished, and then the two remaining will marry happily and live on…. forever after, but no, in the end everything must pass. 🙂

    • I also do that! But I still have lots of old socks left. It’s very practical to use only black socks I think. Mostly like you said: if they get torn apart, and you can still use one of them 🙂

  2. Jag gläder mig över just de sockor jag har på fötterna i dag och som jag köpte på semestern på Öland i en yllefabrik. Tunna, varma, vita, sköna.

    • Høres bra ut! Det er viktig med gode sokker og fottøy på beina. Er det noe jeg irriterer meg fort over, så er det sokker og sko som ikke passer ideelt 😉 Min mor har nettopp strikket et par bomull/akrylsokker til meg, som er deilig å bruke nå på vinteren 🙂

Legg igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s