Fem ting jeg har oppnådd i livet

Den syttende bloggutfordringen banker på døren nå i begynnelsen av uken. Jeg skal skrive om fem ting jeg har oppnådd i livet. Denne har jeg tenkt en stund på, fordi jeg synes det er vanskelig å velge bare fem ting.


1. Jeg har funnet roen i livet
Etter mange år med et turbulent liv er jeg glad for å endelig ha funnet ro og harmoni i livet mitt. Jeg har kanskje ikke oppnådd det helt store i andres øyne, da jeg hverken jobber eller studerer, utmerker meg i samfunnet eller gjør noe storartet. Likevel har jeg oppnådd noe av det aller største for min egen del: jeg har lært å mestre livet. Lært meg å være takknemlig og leve hver dag som om det var den siste. Det er en stor bragd for en som i mange år har ønsket seg bort fra dette livet.

2. Jeg har funnet noe jeg er lidenskapelig opptatt av
Jeg var ikke gamle jenta da jeg oppdaget det som nå er mine to store lidenskaper: fotografering og skriving. Allerede som seksåring så jeg inn i mitt første kamera. Den gang med filmrull, og med en stor glede i øynene. Jeg fanget verden i mange vinkler allerede da. Lite visste jeg at det skulle utvikle seg til å bli den hobbyen som betyr aller mest for meg. Uten fotografering er jeg ikke Marthe. Og uten ordene mine, som kan formes til poesi, tanker eller meninger – har jeg ikke språk. Det føles i hvert fall slik. For selv om jeg uttrykker meg helt utmerket muntlig, er det ikke rom for den samme poesien, de samme historiene, nyansene. Derfor er jeg svært glad for at jeg har denne brennende lidenskapen, dette ønsket om å formidle. Mest for min egen del, men også noe dere lesere får ta del i.


3. Jeg har lært meg hva som betyr noe
Å bli kjent med seg selv kan være en utfordring og en stor oppgave. På sett og vis tror jeg aldri vi kommer helt til bunns i vår egen eksistens eller hvem vi er. Likevel har jeg kommet langt, og lært hva som er viktig for meg. Hva som betyr noe i mitt liv. Hvilke grunnleggende og personlige behov jeg må ha dekket. Hva jeg trenger og ønsker å bruke tiden min på.

4. Jeg har sluttet å følge andres drømmer
Jeg har sluttet å følge andre menneskers drømmer, og med det mener jeg at jeg ikke har et behov for å prestere. Jeg kan finne mine egne veier å gå, uten å trenge å være god nok for noen. Jeg har levd altfor mange år i et rotterace der alt handlet om å være best. Være god nok for å leve. Nå vet jeg at det ikke er det livet handler om. Det handler ikke om hva andre måtte forvente av meg, men heller hva jeg ønsker å oppleve i livet.

5. Jeg ser på kroppen min som et verktøy
I stedet for å være opptatt av å se bra ut, ser jeg heller på kroppen min som et verktøy. Et hjem til hjertet mitt, en maskin som holder i gang hjernen. Så lenge kroppen min er frisk, betyr det ikke noe om den er litt for stor, har litt for mange arr eller ikke er perfekt. Jeg trenger ikke en kropp som tar seg godt ut. Kroppspress føles helt fjernt for meg. Egentlig har jeg aldri opplevd press fra mennesker rundt meg. Det presset jeg har følt på i fortiden, er kun basert på mine egne tanker. Nedlatende tanker og holdninger til meg selv. Livet er for kort til å bry seg om estetikken på en kropp. Det finnes mye annet vakkert å betrakte her i verden. Jeg ser ikke lenger på kroppen min som pen eller stygg – den bare er.

2 kommentarer om “Fem ting jeg har oppnådd i livet

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s