Hva søker folk etter?

For litt over to år tilbake, skrev jeg et innlegg om ulike søkeord som førte folk til denne bloggen. I fjor gjorde jeg noe kreativt ut av det, og skrev små tekster basert på søkeord. I dag tenkte jeg å ta for meg noen interessante søkeord fra fjoråret og skrive litt rundt dem.

Det er mye ulikt som fører folk til denne bloggen. Noen finner kanskje det de søker etter, mens mange finner noe som ikke handler om søkeordet overhodet. Likevel er det ganske interessant og morsomt å se på statistikken.


«Nedtrapping av levaxin» – jeg trappet ned Levaxin i mai, så det fantes neppe noe informasjon om det her i fjor. Jeg har i mange år slitt med lavt stoffskifte, men har nå normalisert det. Da jeg over lenger tid hadde for høyt stoffskifte på nåværende dosering (og ikke følte meg bra), gikk jeg ned fra 150 til 100 mikrogram daglig. Det er noe du må føle på selv og helst rådføre deg med legen om. Jeg tar slike beslutninger uten innblanding fra lege, men det frarådes om du ikke føler deg HELT sikker på egne kunnskaper.

«Tics gjør vondt» – det kan dessverre gjøre vondt ja. Jeg har en god del motoriske tics som kan føre til smerter og ubehag. Kort fortalt kan vel alle muskler som blir spent og strekt i det uendelige gjøre vondt. Når jeg spenner leggene og pådrar meg krampe, gjør det vondt. Når jeg strammer magen så mye at jeg ender opp med luftsmerter, er det ubehagelig. Når jeg gaper og spenner kjeven, gjør det til slutt vondt. For noen år tilbake fikk jeg faktisk sår og «hull» i kinnet, fordi jeg gapte sånn. Tics kan gjøre vondt. Jeg er lei for at det er slik.

«Du er sterk» – denne likte jeg! For du er ofte så utrolig mye sterkere enn du tror. Aldri slutt å kjempe, aldri gi opp håpet. For tro meg, det finnes noe bedre der ute. Et liv som er vakkert.

«Du mitt nebb imot stein» – det er fra Fuglane av Tarjei Vesaas. En ytterst vakker bok, som jeg omtalte tilbake i 2014.

«Dikt om julekaker» – denne var ny for meg, men for all del, poesi kan omhandle det aller meste, så hvorfor ikke julekaker.

«Upassende dikt» – nå vet jeg ikke helt hva du søker, men det kan godt være du finner noen litt mer upassende dikt på den andre bloggen min, Vinterblomst. Den mangler litt mer filter på poesi-området, for å si det sånn.

IMG_3036-2«Oppskrift søtpotetsuppe» – jeg har tidligere postet en oppskrift på indisk søtpotetsuppe, og har også lun høstsuppe og gulrotsuppe som inneholder søtpotet. Anbefales!

«Veganske matbutikker på nett» – jeg kan anbefale Veganermat og Veganlife. Du finner også en god del vegansk på Kinsarvik og iHerb. Sistnevnte er utenlandsk.

«Veganere har bedre sex enn kjøttspisere» – det kan jeg ikke uttale meg om, da jeg ikke har hatt sex etter jeg ble veganere, og heller ikke har noen planer om det. Tror ikke det har stort å si altså!

«Hva hadde skjedd om alle var veganere» – et interessant spørsmål! Jeg tror det er vanskelig å forestille seg, siden sannsynligheten for at det skjer er lik null. Det første som ville skjedd er trolig at vi hadde sluttet å avle opp dyr som skulle bli til mat. Det betyr ikke at dyrene ville blitt utryddet, men at de som fortsatt drev med dyrehold, trolig ville hatt langt færre dyr. Pelsdyrindustrien ville ha forsvunnet, ingen sirkus hadde brukt dyr lenger, mange merker du er vant med ville fått et langt mindre (og og med tiden annerledes) sortiment. Endringen ville hatt massiv betydning for miljø og klima, men også på samme tid dyrevelferd over hele kloden, og andre arbeidsplasser. For bruken av animalske produkter er en STOR business! Vi snakker annerledes restauranter, butikker, klesvarekjeder, gårder og manglende slakterier. Og det er bare en liten del av det.

Om alle ble veganere samtidig er en helt annen historie. Jeg tenker at det uansett må bli en gradvis endring. Ikke tenk at du alene gjør en liten forskjell! For du er en del av noe større. Alle valg som er positivt for dyrevelferd og miljø er gode valg.


Var det noen søkeord dere synes var artige?

6 kommentarer om “Hva søker folk etter?

  1. For et morsomt, sprudlende innlegg! Jeg smiler her jeg sitter. Jeg var egentlig litt dyster, men du fikk meg til å finne frem smilehullet og tennene, lyse gule. Det lyser i stille grender. Det er snart jul. Helt surrealistisk, men kanskje det kan bli til dikt om julekaker? 😉

    • Så fint at det fikk deg til å smile! Nå er det snart jul ja, jeg er spent på om den blir hvit eller ikke, med varmegradene som er meldt.

      Kanskje det kan bli til dikt om julekaker ja, hehe 😉

  2. I had to laugh about the inappropiate poems. Your poetry isn’t soft or gentle or aiming to bring happy smiles on readers faces. But I don’t suppose the one who used this search phrase was thinking of that. Maybe it would be interesting if you, just for once, indeed wrote an inappropiate poem 🙂

  3. Tilbaketråkk: Søkeord 2017 | LIVETS ROSE ~

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s