Et blikk bakover (og fremover)

Noe av det fine med å se tilbake på flere års blogging, er å se min egen personlige utvikling. Jeg angrer aldri på innlegg jeg har skrevet, men som alle andre – vokser jeg som menneske etter som tiden går. Det betyr med andre ord at jeg ikke nødvendigvis mener eller tenker akkurat det samme som jeg gjorde for fire år tilbake.

Denne bloggen har et arkiv som går tilbake til januar 2014. Livets rose-navnet har jeg skrevet under siden september 2010 (og andre blogger siden 2008). Først på blogg.no, deretter her på wordpress, tilbake til blogg.no og fra 2014 ble jeg værende her. Det er klart at mye skjer i løpet av årene. Jeg tviler på at noen har fulgt meg siden 2010, men om det finnes noen – det er klart de har sett mange nyanser av meg som menneske.

Jeg står for alt jeg har skrevet, men det betyr likevel ikke at jeg har de samme tankene, meningene eller drømmene. Og nettopp det er så fint at jeg kan dokumentere, og se tilbake på. Det er sjeldent jeg går tilbake på noe jeg har sterke meninger eller forestillinger om. Det som derimot stadig skjer, er at jeg utvikler meg videre. Både meg og tankegangen får et løft, og jeg fortsetter videre på en litt annen sti. Tar en annen vei, livet tar en annen retning.

Det trenger ikke nødvendigvis være en massiv endring. Kanskje ikke noe dere lesere legger merke til engang. Det viktigste er at jeg selv evner å se forandringen. Noen ganger blar jeg tilbake, måned for måned, og innser hvor mye jeg har forandret meg over tid. Det er vakkert å se hvor mye et menneske kan utvikle seg.

Jeg er ikke alltid enig med meg selv om hvordan den bloggen skal ta form. Selv etter så mange år med blogging, finner jeg aldri roen ved en metode eller et oppsett. Stadig ønsker jeg å gjøre noen små endringer. Skrive litt annerledes, publisere til andre tider, variere innholdet på en annen måte. Og det er faktisk helt greit! Jeg holder på rutiner over en periode, før jeg finner noe annet som passer meg bedre.

Jeg skrev i desember om å være usikker på hvordan jeg skulle formidle hverdagen min. Behovet for å ta et steg tilbake og spørre hva som var riktig for meg. Jeg vet ikke om jeg har funnet et svar enda, men jeg vet at jeg fortsetter å blogge fem dager i uken (med mulighet for flere innlegg utenom). Det trives jeg godt med. Det er innholdet jeg må jobbe med, og mine egne skriverutiner.

Jeg er opptatt av variasjon, noen ganger i litt for stor grad. Innlegg må spres utover, med ulik tematikk, ulike bilder og likevel slik at de passer sammen med forrige innlegg på en spesiell måte. Det kan være en kontrast til det jeg skrev om, noe i samme bane eller noe jeg personlig knytter sammen med temaet. Jeg tror jeg trenger å gi slipp på dette kontrollbehovet. La det flyte litt. Skrive, bare fordi jeg vil. Så får rekkefølgen heller være litt tilfeldig.

Jeg ønsker dere alle et riktig god nyttår, og håper at akkurat du fyller det med det som er viktig for deg. La dette bli året hvor du tar et steg ut av komfortsonen og opplever noe helt nytt. Vi har bare ett liv, én sjanse til å gjøre det beste ut av det hele. Grip den!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s