Hvis dagen i dag er den siste

Hvis jeg hadde visst at jeg skulle dø i morgen, ville jeg sagt meg fornøyd med det livet jeg har levd. Kan du si det samme? Det handler ikke om å ha et helt storslagent liv eller å ikke verdsettet livet. Det handler tvert imot om å verdsette alt.

Jeg vet at livet mitt har hatt mange nedturer. At jeg har opplevd mer smerte enn man burde trenge å oppleve i løpet av et helt liv. På samme tid vet jeg at jeg nå har det mest fantastiske livet jeg kunne tenke meg. Alt jeg kunne drømme om, selv om jeg i fortiden så for meg et svært så annerledes liv.

Det handler om å være takknemlig. Å være takknemlig er noe av det viktigste jeg har lært etter under et kvart århundre her på jorda. Grunnen til at jeg ikke er redd for å dø, og at jeg kan si at jeg et tilfreds med det livet jeg har levd – er nettopp fordi jeg er takknemlig. Glad for alle årene jeg allerede har levd på overtid. For det er ingen selvfølge at jeg sitter her den dag i dag, etter alt det jeg har utsatt kroppen min for. Jeg kunne ha dødd før jeg fylte 15.

IMG_2063
Uansett hvordan fortiden din så ut, har du likevel et valg her og nå. Du kan velge å leve et liv fylt med bitterhet og hat, eller du kan velge å ta ansvar for din egen lykke. Ingen har sagt at det er enkelt å leve. Og ingen bør dømme deg om du faller gang på gang. For nettopp ved å falle, viser du at du er sterk nok til å reise deg igjen.

Jeg er så takknemlig for at jeg kan leve det livet jeg nå lever. At jeg har kommet så ufattelig langt, på bare noen få år. Bare det siste halvannet året har jeg oppnådd massive endringer i livet mitt.

IMG_2092
Jeg skriver dette innlegget for å minne deg på hva du bør gjøre i dag. For det du bør gjøre er å praktisere takknemlighet. Finn noe å være glad for! Enten det er noe så lite som et varmt bad eller en frisk smoothie. Kanskje en klem fra en du er glad i, det vakre lyset på morgenen eller å lese en god bok.

Har du noen planer for det nye året? Noe å strekke deg etter? Jeg tenker ikke på urealistiske nyttårsforsetter, men noe du virkelig brenner for. Noe du ønsker å oppleve før du dør. Ikke utsett det! Ingen av oss har noen garanti for om dagen i dag er den siste. Så hvorfor ikke nyte livet fullt ut? Skap de små øyeblikkene, den vakre hverdagsmagien.

4 kommentarer om “Hvis dagen i dag er den siste

 1. I’m happy for you that you enjoy your present life. You seemed to have lived some lives before! But you are still young and there is more to come. I fully agree, being grateful for the good things in live is key and trying to live the way you like and not be bitter is essential. I’ve seen to many people living their lives in bitterness and anger because somewhere on the road something went wrong. Live isn’t always easy, but nobody ever said it was. If I was to do my live over again, I would, with the knowlegde of today, make some other decicions. But I am not at all sad I did it the way I seem to have done it. Till now. There is more to come, for me as well 🙂

  By the way – I love the pictures!

  • Yes, maybe I have lived some lives before! And I have experienced so much, both good and bad – even though I’m so young. I’m greatful for all my experiences, and I know that the hard parts has only made me stronger and more wise.

   I wouldn’t change a thing. I guess that may come as a surprise to some people, considering my past with mental illness for over 10 years and a lot of pain and suffering. But we are shaped by everything we are able to live through. I don’t think I would have been so creative and strong if I had a simple or «normal» life. I think there is a reason for everything.

   Life is way too short to regret what we have done or to chaise someone else’s dreams. We just have to learn from our mistakes and continue on this wonderful journey called life 😉

   There is more to come, and I hope it will be great for the both of us.

 2. Jeg er takknemlig. Jeg føler jeg har fått se så mange mennesker, skjebner, kjent på følelser og hatt den absolutte lykke til tross for at livet mitt overhodet ikke er sånn jeg eller noen andre planla og ønsket det for meg. Det er alt annet enn vakkert, historien min. Men den er min og som forfatter er jeg fornøyd med at jeg har levd nok til å skrive. Jeg skriver videre inn i 2018 fordi det er fantastisk å kjenne på produktivitet og skaperglede samme hvordan jeg måtte ha det innimellom. Takk, Marthe, som skriver så god blogg.

  • Takk for at du leser og legger igjen fine, tankevekkende kommentarer 🙂

   Jeg er glad du skriver videre inn i 2018. Jeg vil lytte til ordene dine og historiene du forteller.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s