Fem på topp

Inspirert av Anne B. Ragdes bok «livets topp 5», skriver jeg dette innlegget. Det er en fin og finurlig liten bok, med mange artige lister, slik som de 5 beste tingene å glede seg over når alt ser som mørkest ut og de 5 beste avskjedsreplikkene når man er den som går. Ikke minst listen de 5 verste sunne rettene, der forfatteren lister opp «gulrot. I alle varianter». Og gulrot som er så godt!

Uansett, poenget mitt er at jeg ønsker å skrive noen slike lister. Topp fem i livet. Mange ulike varianter av fem på topp. Derfor tenkte jeg å prøve meg på en spalte her på bloggen. Noen innlegg hver måned, men ikke til en fast dato.


Jeg planlegger blant annet å skrive om mine 5 beste sider, 5 ting du bør gjøre i Oslo, 5 ting jeg elsker med Kragerø og 5 morsomme opplevelser på psykiatrisk. Det kommer til å bli lister over ting som er morsomt, fint, vakkert, vondt og (kanskje) inspirerende. Jeg kommer til å skrive om alt fra mat til bøker, steder og fine opplevelser.

Er det en liste du ønsker å lese?

12 kommentarer om “Fem på topp

 1. Ehm…. Countries you visited outside Norway. Music. Names for dogs. People you (have) love(d). Trips within Norway. Most disgusting lines you ever read. Favorite camera lenses. Clothes you hate or love. Secret pleasures. Things to do when it’s raining and you want to go outside but you don’t want to get wet. Favorite colours. Animals you like besides dogs. Animals you hate besides cats. Stories you want to write. Music intruments you (would like to be able to) play. Morning routines. How to politely send away someone at your door trying to sell you something.

  To name a few 🙂

  • Thank you, this is very inspiring and my great ideas! I have already planned some lists, and I can’t wait to write some more. My plan for this project is to write lists with top 5 of different things, but I will definitely write other lists to.

   The first one is coming next week, and it is «5 nice things about owning a dog». I have also planned multiple posts about music, books and what I love about the different seasons 🙂

   I will absolutely write about my favorite camera lenses in the future! And countries I have visited (and want to visit).

   Clothes I hate and love is actually something I have written something about in my minimalism-category. I own very few clothes, and there is lots of things I never wear: https://livetsrose.net/2017/05/31/klaer-og-minimalisme

  • Ja, jeg tror det kan bli en bra spalte.

   Fem ting når jeg forlater huset er nok litt vanskelig for vanligvis tar jeg ikke med meg stort 😉 Drar jeg på butikken er det bare lommebok og handlenett, på fototur er det kameraet og eventuelt fotosekken, og på tur med Mira har jeg sjeldent med meg noe som helst.

    • Det hadde vært annerledes om jeg var av typen som kunne fortelle om «ting jeg alltid måtte ha i veska», hehe 🙂 Men jeg bruker ikke lenger veske hvis ikke jeg må, og tar gjerne bare lommeboka eller mobilen i hånda hvis jeg skal noe sted. Kanskje jeg skriver en liste senere med hva som alltid må være med i fotosekken. Det er det jo det samme hver gang da. Har som regel med alt utstyret (eventuelt minus blits). Men det kan jo kanskje være fint å dele.

     Om halvannen uke skal jeg og fotosekken vandre inn i fotoklubben i Kragerø, det gleder jeg meg veldig til. Jeg var medlem der for 4 år tilbake, men nå føler jeg det kan være fint å bli med igjen. Da blir det workshop i dråpebilder, som jeg tror kan bli veldig spennende 🙂

     • Den workshopen tror jeg du kan lage noe gøy ut av! Og hva som er med i fotosekken var litt sånn jeg tenkte også. Jeg kjøpte et fotomedlemskap i går, etter å ha vært borte i åtte år eller noe sånt. Var gøy å se igjen de gamle bildene som de utrolig nok hadde lagret på.

     • Ja, jeg tror det blir fint! Også har jeg blitt litt kjent med han som skal ha workshopen, for det er naboen min (som jeg ikke har visst om i de over 4 årene jeg har bodd her). Det var han som fikk meg på tanken om å bli med i fotoklubben igjen. Programmet utover våren virker spennende.

      Nå kommer snart macbook pro som jeg har bestilt også, føler det er kjekt å ha en bærbar i tilegg til iMacen. Spesielt hvis jeg skal jobbe med bildene utenom hjemme. Jeg tror dette blir et fint fotoår, med fotoklubben, dagstur til Oslo og analog fotografering. Jeg håper også å få til noen dager i Trondheim senere i år. Der har jeg aldri vært før. Utenlandsturer får jeg heller ta som det kommer. Det er mye lettere å dra på fototurer i Norge med buss eller tog 🙂

      Fint å høre om fotomedlemskapet. Hva slags side er det på?

     • Foto.no 😍 Jeg tror det blir et godt fotoår, og gleder meg til å fange øyeblikk og redigere og dele. Kult med en sånn nabo. Jeg liker nattevakten som er hobbyfotograf, vi har alltid noe å snakke om.

     • Foto.no ja. Var medlem der selv for noen år tilbake. Fin side det.

      Det høres ut som en fin nattevakt. Det er godt å ha noe å snakke om. Nå skal jeg avslutte kvelden med å redigere noen bilder av Mira. Lille pelsbarnet 🐶😉

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s