Bananmuffins

I dag tenkte jeg å dele oppskriften på mine seige og smakfulle bananmuffins. Disse er uten sukker og du trenger hverken olje eller vegansk margarin. Bruk helst godt modne bananer, for mest mulig søtsmak.

IMG_2122
Du trenger:
• 2 modne bananer
• 2 ts bakepulver
•1 ts salt
• 1 ts sukrin (kan sløyfes)
• 2 dl hvetemel
• 1 dl lett kokosmelk (eller annen plantemelk)

Fremgangsmåte:
• Mos bananene med en gaffel
• Rør inn de andre ingrediensene
• Stek på 180 grader i 25-30 minutter

Oppskriften gir 10-12 muffins.

IMG_2093Sjekk gjerne ut mine andre oppskrifter på muffins:
Vaniljemuffins
Gresskarmuffins
Plommemuffins

Dette innlegget er en del av bloggutfordring 19: oppskrift på noe godt.

6 kommentarer om “Bananmuffins

  • Ja, jeg ble overrasket over hvor søte de ble uten tilsatt sukker. Tror jeg vil bruke banan mer i baking i fremtiden. Men først står det rundstykker på planen, i løpet av uken. Alltid godt å ha noen hjemmelagde i frysa 🙂

  • Ja, det er veldig godt og lettvint! Riktignok blir disse ganske seige, men det er meningen. Hvis du vil ha de mer muffins-aktig i konsistensen er det nok en idé med mer mel.

   Veldig kjekt å kunne bruke overmodne bananer til noe annet enn smoothie og nicecream 😉 Tenker å prøve meg på bananlapper etter hvert også.

    • Det høres lurt ut! Jeg pleier å steke på en takke jeg har. Fungerer som regel enda bedre enn non-stick panner og sånt, så jeg slipper å ha olje/margarin til å steke i. Kanskje jeg skal prøve ut stekeovnen også 😉

     Det fikk meg til å tenke på at jeg vil lage hjemmelagde knekkebrød en dag. Lagde det litt før om årene. Ser for meg mange kreative løsninger på ting jeg kan putte i dem. Så da blir jeg nok løk-knekkebrød, noen med tomat og noen rare med smak av karri. Jeg elsker å prøve ut litt merkelige ting på kjøkkenet ☺🍃

Det er stengt for kommentarer.