Første møte i Kragerø fotoklubb

I kveld har jeg vært på det første møte i fotoklubben på nesten fire år. Det føltes fint å være tilbake. Det var workshop i dråpebilder som sto på programmet, og jeg fikk tatt mine første dråpebilder. Resultatet ble ikke all verdens, men øvelse gjør mester. Jeg vil definitivt prøve meg mer på dette i fremtiden.

IMG_2249

IMG_2234

IMG_2226

Jeg storkoste meg på møtet, med hyggelig fotosnakk blant likesinnede med fotointeresse. Temaet til kveldens konkurranse var natt, og jeg vant 1. plassen! Dette er bildet:

IMG_4508

Jeg deltok også med dette bildet:

IMG_1689

Det er møte hver 3. uke, og jeg gleder meg virkelig til møtene utover våren.

8 kommentarer om “Første møte i Kragerø fotoklubb

  1. The second photo is really nice! I never made a picture like this, I wouldn’t know how to do it (slow shutterspeed I suppose, but the lighting is special too). And congratulations with your well deserved victory! In my childhood we had this puppet series on tv with a friendly gnome called Paulus and an owl like yours named Oehoeboeroe. 🙂 But this totally aside.

    • Thank you! It’s the first time I tried photographing water drops, so at least it is a good start. The shutterspeed is not the most important really, but the flash speed that «freezes» the image. On these pictures I used 1/160 sec shutter, f/22 aperture and ISO 100. The flash speed was 1/16.

      I don’t really care much about competing, but it felt good to win the first photo contest when I was back in the club. Next meeting we don’t have a contest, but the meeting after that the contest is «optional photo». I think that will be quite exiting, since it will result in many different kinds of pictures.

Det er stengt for kommentarer.