Om reklame og verdier

Man burde kanskje bli glad når man som blogger får tilbud om å skrive et innlegg for betaling. En valgfri artikkel som passer temaet man skal linke til.

For meg er bare verdier så ufattelig mye viktigere enn penger! Jeg er selvsagt ikke interessert i å linke til casinoer når jeg er tidligere spilleavhengig. Ikke er det noe jeg synes er interessant å blogge om heller.

Hvis jeg hadde ønsket reklame på bloggen min, enten fast i sidemenyen (som ikke finnes) eller som lenker i innlegg, ville jeg trolig klart å tjene noen kroner på det. Jeg har tjent noen tusenlapper i tenårene på nettopp slikt. Skrevet om ting som tempurmadrasser, minnepinner og reiser. Hatt forstyrrende reklame i sidemenyen. Men det er bare ikke verdt det.

IMG_2221
På denne bloggen finnes det ikke sponset innhold og det vil det nok heller aldri gjøre. Om jeg skal reklamere for noe, må det være noe jeg virkelig kan stå inne for. Og siden forbruksmønsteret mitt er ganske snevert, blir det neppe noen samarbeid i nærmeste fremtid.

For all del, om noen ønsker at jeg skal teste ut vegansk mat, relevant fotoutstyr eller tjenester av interesse er det ikke utenkelig. Men for meg handler ikke blogging om penger, status eller å komme opp og fram. Jeg blogger kun for min egen del, fordi foto og skriving er noe jeg er lidenskapelig opptatt av.

2 kommentarer om “Om reklame og verdier

 1. Enig! Jeg er så glad for at jeg blogger for de årsakene jeg gjør – nemlig kreativ utfoldelse og min fotointeresse. Hadde jeg hatt penger og/eller fame i kikkerten hadde jeg nok vært veldig sliten og frustrert by now, og bloggen min hadde antakeligvis ikke sett ut.

  Selv blir jeg veldig tappet og sliten av topplistebloggene. Når annenhvert innlegg er reklame/sponset/annonse, så merker jeg at bloggen raskt mister troverdigheten hos meg. Jeg hater at uansett hva jeg gjør, så slipper jeg ikke unna reklame reklame reklame, spesielt når alle reklamerer for det samme samtidig. Det føles så påtatt og ikke engang diskrèt.

  • Ja, helt enig! Hadde det handlet om penger, hadde neppe bloggen min vært så kreativ. Før om årene tjente jeg litt på reklamebannere, men det er mange år siden og neppe noe jeg vil gjøre igjen! Som minimalist er det svært lite jeg ville reklamert for. Det er nok av måter man kan tjene litt på blogging, men jeg føler ikke det er verdt det.

   Jeg vil ha en «ren blogg» uten forstyrrende reklame eller innlegg jeg ikke kan stå inne for. Riktignok «reklamerer» jeg stadig for veganske matvarer/merker jeg liker. Men det er selvsagt uten betaling og noe jeg gjør fordi jeg vil dele ting jeg selv liker.

   Det er vanskelig å slippe unna reklame ja. Følger heldigvis få toppbloggere, så ser ikke så mye til det.

   Reklame er faktisk en av hovedgrunnene til at jeg kastet ut tv-en for 2,5 år siden, hehe 🙂

Det er stengt for kommentarer.