Om tingenes kraft og ensomhet i flere former

Her er fire bøker du bør lese i 2018.

Farvel, ting av Fumio Sasaki. En finfin bok om minimalisme. Om tingenes kraft og nødvendigheten av å frigjøre seg fra det materialistiske.

Shoppingfri av Irina Lee. En artig bok om hvordan et år med shoppestopp kan utarte seg. Som minimalist fant jeg denne svært underholdende, samtidig som jeg fikk noen nye idéer. Enten du er ute etter å spare penger, er opptatt av miljø eller rett og slett bare oppgitt over dagens forbrukersamfunnet kan denne boken anbefales.
 
IMG_1283 as Smart Object-1 

Ensomhetens filosofi av Lars Fr. H. Svendsen. En dyptgående bok om ensomhet. Lærerik og interessant. Denne kunne jeg skrevet masse om, men den er vanskelig å beskrive i korte trekk.

Alene – et rom for endring og undring av Astrid Hognestad. En annen god bok om å være alene. Riktignok med et annerledes fokus enn boken over. I denne boken blir vi kjent med mange enkeltmennesker og deres historie om å være alene – om mulighetene og utfordringene det gir. Vi møter både de som ønsker å være alene og de som er ufrivillig ensomme.